UUSIMMAT

Ilmainen FIFA tuleekin vain Xbox One Day One Editionin mukana

03.09.2013 12:45 | Juho Anttila

Microsoftin Xbox One -esittely E3-messuilla meni PR-mielessä niin sanotusti penkin alle. Sonyn vedettyä kilpailijaansa kölin ali oikein olan takaa Microsoft aloitti kattavan paikkauskampanjan tahriutuneen kilpensä kiillottamiseksi. Ikävät kopiosuojausviritelmät poistettiin ja pelaajille luvattiin muun muassa kovan luokan ilmainen peli uuden konsolin mukana.

Ilmaispeli osoittautuikin varsin muikeaksi. Vaikka jalkapallo ei kaikkia kiinnostakaan, FIFA 14 on kuitenkin sen verran muhkean kokoluokan pelijulkaisu, että moisen lyöminen konsolin kylkiäiseksi on pakko nähdä pätevänä peliliikkeenä. Paitsi että ähäkutti, peliä ei annetakaan kaikkien Xbox One -konsolien mukana.

Microsoftin sosiaalisesta markkinoinnista vastaava Graeme Boyd on nyt tarkentanut, että ainoastaan Xbox One Day One Edition -version ennakkotilaajat saavat nauttia ilmaisesta jalkapallosta. Tavallisen Xbox One -version tilaajat jäävät nuolemaan näppejään. Tarjous koskee myös ainoastaan Eurooppaa.

Erityisen mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että alkuperäinen Xboxin Twitter-tilillä julkaistu ilmoitus, jossa FIFA 14 luvataan kaikille, on yhä linjoilla. Tätä kirjoittaessa Graeme Boyd on jo ehtinyt kommentoimaan, että kyse on virheestä, joka tullaan korjaamaan.

Oli lopullinen totuus mikä tahansa, nyt on jo pakko todeta: hyvin hoidettu, Microsoft. Näin sitä saadaan lisää faneja. Jäämme odottamaan kauhulla, osoittautuuko myös konsolin julkaisun myöhästymisestä lohdutukseksi luvattu ilmaispeli ”ähäkutti, ettepäs saakaan”-tason kuplaksi.

Lähde: Graeme Boydin Twitter-tili

Lisää aiheesta

Xbox Onen äänikomennot toimivat aluksi vain 8 maassa

Huhupartio: jokaisen Xbox Onen mukana tulee ”merkittävä” ilmaispeli (päivitetty)

Xbox One siirtyi Suomessa vuoteen 2014

Muropaketin uusimmat