Ilmainen lentosimulaattori Microsoft Flight päätyi pölkylle

26.07.2012 14:00 | Jukka O. Kauppinen

Microsoft julkaisi alkuvuodesta eräänlaisen henkisen jatko-osan legendaariselle Flight Simulator -simuperheelleen. Microsoft Flight oli rohkea ja uudenlainen yritys tarjota lentämisen riemuja suurelle yleisölle, sillä varsinainen perussimu oli täysin ilmainen. Sen sijaan lisämaisemat ja -lentokoneet olivat maksullisia.

F2p-lentosimun idea ei kuitenkaan kantanut pitkälle, sillä Microsoft ilmoitti pistäneensä Flightin jäihin. Samaan aikaan Vancouverin studion työntekijät ilmoittivat kumisaappaan heiluneen, joskin yhtiö kertoo etsivänsä keskeytettyjen peliprojektien työntekijöille uusia tehtäviä firman sisältä.

Microsoft ei täsmentänyt syitä Flight-simun kehityksen lopettamiseen. Samalla Vancouverin studiolla lopetettiin myös Xboxille kehitetyn Project Columbia -työnimellä tunnetun räiskintäpelin kehitys.

Näin omakohtaisesti kritisoituna Flightin idea ilmaisesta, kasuaalihenkisestä lentosimusta oli sinänsä oivallinen, mutta kaikki ei ihan mätsännyt. Etenkin totaalisen ylihinnoitellut DLC:t pistivät köhimään, sillä uudet lentokoneet maksavat 7,99 tai 14,99 euroa. No hellurei!

Flightiin on julkaistu sittemmin useita uusia lentokoneita ja maisemia, kuten Alaskan villiä luontoa, Carbon Cub, F4U Corsair, P-40 ja Mitsubishi A6M2 Zero.

Microsoft teki myös melkoisen munauksen sulkiessaan lisälentokoneita ja maisemia rakentavat firmat ulos, sillä toisin kuin aiemmat Flight Simulatorit, Flight oli niin sanotusti suljettu ympäristö.

Sääli että näin kävi, sillä kyllä Flightille olisi mielestäni löytynyt paikka simumarkkinoilla, jos vain lisärien hinnat olisivat olleet kohtuullisempia ja simun rajapintoja olisi avattu laajennusten tekijöille.

Lisätietoja: https://microsoftflight.com

Lisää aiheesta

Microsoft Flight (PC)

Omakohtaisesti totean: Flight on nautinnollinen ja hyvä perustason lentosimulaattori, jossa peruselämyksen hinta on vähintäänkin kohdallaan. Se tarjoilee sekä positiivisia että negatiivisia yllätyksiä, joista eniten toivoisin lisäsisältöjen hinnan radikaalia kohtuullistamista. Sen jälkeen simun DLC-lähtöisyys tuntuisi paljon mukavammalta. Hiiriohjaustuen ja kevyen tekniikan ansiosta se sopii hyvin myös esimerkiksi läppärilentäjille ja perheen pienempien lentopeliksi.

Flight onnistuukin täyttämään erinomaisesti nichen, jonka olemassaoloa en heti tajunnutkaan. Se on oiva, kiva ja tietenkin ilmainen lentosimulaattori kasuaalilentelijöille. Vaikka kaipaankin Flight Simulator X:lle täysimittaista jatko-osaa, niin sen puuttuessa todella raskaan sarjan lentelijät voivat täyttää siviili-ilmailutarpeitaan vaikkapa X-Plane 10:llä. Flight ei olekaan keneltäkään pois, mutta kyllä se tuo simugenreen jotain uutta ja erilaista, minkä johdosta se ansaitsee ehdottomasti hatunnoston.

Lue myös

Civilization 5 sai Suomi-modin

Olympiahuumaa kaksin käsin: Summer Stars ja London 2012

The Secret World: respecin tarpeessa!

Vähemmän on ehkä enemmän: kolminappinen pelihiiri Lua

Muropaketin uusimmat