Ilmainen selainpeli on huima rahasampo, pelaajat upottavat satasia

15.04.2016 22:00 | Jukka O. Kauppinen

Ilmainen peli on nykypäivänä jokseenkin myytti. Vaikka selaimilla ja mobiililaitteilla pyörivään peliin pääseekin usein ilmaiseksi, niin todellisuudessa käyttäjiltä yritetään nyhtää rahaa mitä moninaisimmin keinoin. Mutta yksikään ei tee sitä niin taitavasti kuin supermalli Kate Uptonin muodoilla ratsastava Game of War.

Siinä missä keskiverto mobiilipelaaja käyttää vuodessa 86,50 dollaria ilmaisten pelien lisukkeisiin, konsolipelaajat ostavat mikrojuttuja 91,58 dollarilla. Noin keskimäärin, siis. Osa käyttää rahaa paljon enemmän, osa ei jenin jeniä.

Mutta Machine Zone -studion luoma mobiilipeli Game of War on löytänyt maagisen reseptin, jolla pelaajat saadaan kaatamaan rahaa sisään. Sen keskimääräinen pelaaja näet käyttää peliin vuodessa 549,69 dollaria vuodessa. Vertailukohtana suomalaisen Supercellin Boom Beachin keskivertopelaaja käyttää siihen 117,91 taalaa / vuosi.

Game of Wariin käytetään siis rahaa mielettömästi enemmän kuin mihinkään muuhun mobiilipeliin missään, ikinä. Mutta ei varsinaisesti ihmekään. Studio on viilannut rahastusmekaniikkansa syvää, pitkäjänteistä pelaamista palkitseviksi. Tavanomaisen nopeamman edistymisen lisäksi Game of Warissa riittää rahallista syvyyttä, jonka avulla maksavat pelaajat ovat taisteluissakin monisatakertaisesti vahvempia kuin ilmaispelaajat.

Eikä liene mitenkään kaukaa haettu olettamus, että Kate Upton -trailerien väkevä pyörittäminen on houkutellut pelin pariin runsain mitoin niin sanottuja valaita, joiden elämä pyörii nykyään nettipelin ympärillä.

Lähde: Slice

Lisää aiheesta

Rovion uutuus hylkäsi söpölinjan – nyt tapellaan ihmisiä vastaan

Voi vampyyrejä – Square Enixin ilmaisrymistely sai tappotuomion

World of Warships on loistava sotapeli (PC)

World of Tanks 9.14 – eargasm tulee, oletko valmis?