Ilmaisia Xbox-panssarivaunuja? Niitäkin! Millainen oli World of Tanksin konsoliversio?

08.03.2014 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen ja panssarivaunuja? No eipä yllätä! Jos jossain pusikossa vähän telaketju rasahtaa, niin kyllä me tiedämme kuka siellä Stugillaan on ajelulla.

Pelasi millä vaunulla tahansa, taisteluissa päteminen kerryttää jos jonkinlaista valuuttatiliä. Tankkikohtaisilla kokemuspisteillä avataan vaunuihin parannusosia sekä uusia vaunuja ja crediteillä ostellaan niitä, korjataan tankkeja, täydennetään ammusvarastoja ja niin edelleen.

Ainoastaan oikealla valuutalla ostettavan kullan kanssa sitten voi ostella tavallista tujumpia ammuksia, erityisiä premium-vaunuja (jotka eivät ole mitenkään ylivoimaisen hyviä) ja matseista jaettavat palkinnot tuplaavaa premium-aikaa.

World of Tanks on todellakin free to play –peli, joskin oikeasti hyvä sellainen. Pelistä voi nauttia täysin siemauksin pistämällä siihen senttiäkään rahaa, tosin tankkipuiden yläpäässä premium-aika kannattaa. Mitä kovempi vaunu, sitä kalliimpaa sen ylläpito on ja korkean tason uusiin vaunuihin tarvittavien rahojen keräily ilman premium-tiliä vie aika eeppisen kauan aikaa.

Tankkien parannuksiin liittyy eräs suurimmista eroista PC-versioon nähden. PC-versiossahan vaunujen telat, tornit, jousitukset, tykit ja radiot olivat yksi kerrallaan vaihdettavia parannusosia. 360-versiossa näin ei ole, vaan vaunuihin ostetaan kiinteitä parannussarjoja, jotka sisältävät vaikka uuden tykin, sekä sen vaatiman tornin ja jousituksen. Hyvä idea, joka eliminoi turhaa sähellystä.

Toinen merkittävä ero tulee siitä, että siinä missä PC-versio on oikeasti ilmainen, 360-versio ei pysty aivan samaan. Sen pelaaminen kun vaatii Xbox Live Gold –tilin. On toki filosofisen keskustelun paikka puhua siitä, onko maksullisen, mutta erillisen ja ulkopuolisen nettipalvelun vaativa peli oikeasti ilmainen vai ei, mutta näillä mennään.

Lue koko arvostelu: World of Tanks 360 Edition (Xbox 360)

Lisää aiheesta

World of Tanks – haastattelussa tankkimorpin tekijät (osat 1-9) 

World of Tanks (PC) 

World of Tanks -ensikosketus (PC)

World of Tanks -panssarisotapelin tekijät Panssarimuseolla 

World of Tanks Xbox 360 –ensikosketus – sujuvaa paditankkisotaa