Ilmasotaa Vietnamissa – kemikaali putsaa pusikot sisseistä

24.10.2013 14:30 | Jukka O. Kauppinen

JOK päätti palata vanhoihin kunnian päiviin ja nujertaa yksikätisesti kommunismin uhkaavan peikon. Eipä sitten muuta kuin aikakoneella Vietnamin sotaan ja kemikaalia pusikkoon. Arvostelussa Air Conflicts: Vietnam.

Sota sujuu nopeatempoisen monipuolisesti. Kampanja on kasa tiukasti skriptattuja tehtäviä, joissa kartta on pieni ja matkalento-osuudet nipsaistu kokonaan pois. Action puristetaan tiukaksi, räväkäksi paketiksi. Tavoitteet ovat lähellä toisiaan ja yllätyksiä riittää. Kesken maataisteluoperoinnin alueelle saapuu laivueellinen vihollishävittäjiä, joita pelaaja siirtyy torjumaan saattohävittäjillä. Tai ensin haetaan maasta kasa pulassa olevia mosureita, joiden pakoa suojataan helikopterien suojatulella, sitten raivataan koptereille pakoreitti pommikoneilla, puhdistetaan taisteluhelikoptereilla seuraava alue ja lopuksi lasketaan kuljetuskopterilla mosurit uuteen kohteeseen.

Tämä värikkyys saavutetaan saumattomalla siirtymisellä koneesta toiseen. Pelaaja voi koska tahansa avata tehtävään osallistuvien koneiden valikon ja vaihtaa koneetta. Tämä on paitsi kivaa, myös ehdottoman tarpeellista, sillä rynnäkkökoneella ei ihan helposti MiGejä pudoteta, ja onhan kätevää vaihtaa toiseen koneeseen silloinkin, kun ensimmäisen pommilasti on jo nakeltu pitkin viidakkoa. Kun ilmassa on yhtaikaa useita kone- ja kopterityyppejä, niin koneiden välillä loikinta värittää kivasti peliä.

Toki osassa tilanteita peli heittää pelaajan automaattisestikin toiseen vehkeeseen, mutta mitä fiksummin konetta vaihtelee, sen tehokkaampaa Vietkongin ja Kansanarmeijan puhdistaminen pusikosta on.

Lue koko arvostelu: Air Conflicts: Vietnam (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Ace Combat Assault Horizon – Enhanced Edition (PC) 

Blazing Angels: Squadrons of WWII (PS3)

Damage Inc. – Pacific Squadron WWII (PC, PS3, Xbox 360)

Sky Crawlers: Innocent Aces (Wii)

Muropaketin uusimmat