Uusimmat

Ilmastonmuutoksen taikaa: Anno 2070 on vetinen homma

08.12.2011 12:00 Jukka O. Kauppinen

Janne Mikola koki kovia loikatessaan vuoteen 2070. Kun ihmiskunta vetää rajat uusiksi ja yrittää kohti uutta talouskasvua, niin onhan siinä tekemistä, kun rajatkin vedetään nykyään merenpohjia myöten. Kidus-ihmistä odotellessa!

Myös poliittiset järjestelmät ovat murtuneet, ja muodostuneet uudelleen. Ei enää SDP:tä, Kokoomusta ja Keskustaa, tai edes Demokraatteja ja Republikaaneja, vaan ihmisten poliittinen kanta on alkanut määräytyä puhtaasti sen perusteella, miten he haluavat energiaa tuotettavan. Uskontojen, valtionrajojen, rotujen yms. merkitys on vähentynyt lähes olemattomiin ja ihmiskunta on selviämismoodissa. Eikä ihme, kun valtionrajat makaavat merenpohjassa.

Ilmastonmuutoksen vakavat seuraukset korostavat maapallon jäljellä olevien resurssien järkevän kuluttamisen tarvetta. Asioita pitää ajatella uudella tavalla. Muutos ei koskaan ole pelkästään paha asia: sen seurauksena aikaisemmin kuivat maat ovat muuttuneet hedelmällisiksi ja suuret haasteet ovat kiihdyttäneet teknologista kehitystä ja teknologia puolestaan tarjoaa uusia mahdollisuuksia toteuttaa ihmiskunnan tarpeita.

Anno 2070 on erikoinen lähestyttävä. Pikavilkaisulla näyttää, että kyseessä on genren huippuvuosien aikaisista tekeleistä ronskilla kädellä suoraviivaistettu kaupunginrakentelu, mutta pitemmällä tutustumisella selviää, peli tarjoaa syvyyttä ja tekemistä sen verran, että sen kaiken haltuun ottamiseen menee väkisinkin hetki aikaa.

Lue koko arvostelu: Anno 2070 (PC)

Lisää aiheesta

Anno 1404 ja Venice-laajennus (PC)

Lue myös

Air Conflicts: Secret Wars (PC, PS3, Xbox 360)

Jurassic Park: The Game (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii)

Lord of the Rings: War in the North (PC, PS3, Xbox 360)

Trine 2 –ennakko (Linux, Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat