Uusimmat

Ilmojen halki käy purje- ja Hornet-lentäjän tie

02.06.2016 21:00 Jukka O. Kauppinen

Lentosimulaattoritaivailla ei ole näinä päivinä hirmuista ruuhkaa, mutta kyllä katseen nostaessaan saattaa silti löytää mukavaa lenneltävää. Kuten vaikkapa Aerofly FS -simulaattorin, jonka taivailla myös Jukka O. Kauppinen viihtyi oikein mainiosti:

Simulaattori on sympaattinen ja kevyehkö. Siinä ei selata tarkistuslistoja, vaan työnnetään kaasu eteen ja noustaan ylös. Kevyistä proseduureista huolimatta itse lentäminen maistuu kuitenkin oikein hyvältä. Säätilat vaihtelevat, pilvet vaeltavat taivaalla ja purjelentäjä saa etsiä maukkaita alppinostoja. Touhussa on elämisen maku.

Fysiikkamallinnus on riittävän hyvä, jotta se antaa lentämiseen sopivaa haastetta ja tuntumaa. Samalla lentokoneeseensa voi asettaa myös niin hyvät apupyörät, että sen uskaltaa antaa satunnaisemmankin lenturin käsiin. Yksinkertaisimmillaan lentäminen on todella vaivatonta. Antaa toisten nauttia maisemista kaikessa rauhassa – ja lennetään itse sitten yöllistä taitolentoa.

Simulaattorin peruskonevalikoima kattaa kahdeksan lentokonetta ilmailuharrastuksen eri peruspilareista. Cessna 172 ja Jodel Robin DR 400 ovat miellyttäviä jokapaikanjuhtia, joilla kelpaa nauttia matkalennosta. Pitts S-2B ja Extra 300 LX lennättävät vauhdikkaammin ja ketterämmin, kuten kotimaistenkin lentonäytösten vierailijat muistavat. Taitolentokoneet kieppuvat villisti myös simulaattorissa, mutta myös vaativat lentäjältään Cessnaa enemmän tarkkaavaisuutta.

Lue koko arvostelu: Aerofly FS lennättää nautinnollisesti Alppien taivaalla (PC)

Aerofly FS

Lisää aiheesta

aeroflyRC7 (PC)

Digital Combat Simulator: Bf 109 K-4 Kurfürst (PC)

Digital Combat Simulator: Hawk T.1A (PC)

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad (PC)

War Thunder (Linux, Mac, PS4, PC)

Wings! Remastered Edition (PC)