Uusimmat

Indie-avaruusstrategia Endless Space ei tunnu indie-peliltä, muttei toisaalta vakuutakaan

04.08.2012 23:24 Tero Lehtiniemi

Kovan tason kaupallisten avaruusstrategioiden, kavereiden 4X-pelien puuttuessa on genren ystävien ollut pakko kääntyä pienten indie-julkaisijoiden suuntaan. Tällä saralla hyvää yritystä onkin ihan reilusti.

Tällä kertaa arvioitava on Endless Space -niminen lajityypin edustaja, joskin ainakaan pelin arvostellut Janne ei ollut täysin vakuuttunut näkemästään:

 

Vaikka kyseessä on indie-peli, joka ei näytä eikä tunnu indie-peliltä (siis pääasiassa hyvässä mielessä), eräässä osa-alueessa pienemmät tuotantoarvot paistavat läpi: musiikki. Itselläni toivelistalla Endless Spacen suhteen oli pimenevien kesäöiden läpi kestäviä transsinomaiseen tilaan upottavia pelisessioita omaa avaruusimperiumiani hallinnoiden ja ihaillen, hypnotisoivaa avaruus-ambientia kuunnellen. Raidat alkavat kuitenkin kyllästyttää hyvin nopeasti, helposti jo ensimmäisen pelin aikana.

Lupaava, mutta lopulta persoonattomaksi osoittautuva universumi ja lähinnä monipuoliselta kivi-paperi-sakset -mekaniikalta tuntuva taistelu jättävät peliin niin ison kolhun, että mistään genreä mullistavasta teoksesta ei ole kyse. Varsinainen imperiumin hallinta, eli siis tieteen, teknologian ja ympäristön tutkiminen, imperiumin laajentaminen, käytössä olevien resurssien hallinnointi ja hyväksikäyttö ja jopa armeijoiden hallinta karttatilassa ylittävät kuitenkin mielestäni paljon nimekkäämpien kilpailijoiden standardit reilulla hajuraolla. Käyttöliittymän liukkaus mahdollistaa peliin sukeltamisen myös tyylilajia tuntemattomilta pelaajilta, ja vanhat parrat tulevat huomaamaan joutuvansa opettelemaan pari juttua uudestaan.

Lue koko juttu: Endless Space (PC)

Lue myös

Amazing Spider-Man (PS3, Xbox 360)

Scania Truck Driving Simulator: The Game (PC)

Steel Battalion: Heavy Armor (Xbox 360)

Summer Stars 2012 (Xbox 360)

Muropaketin uusimmat