Indie-pelitalon kuolema: kuinka erimielisyydet ja työnjako tuhosivat unelman

26.02.2013 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Indie-pelitaloissa elää unelma. Unelma Omasta, Upeasta ja Mullistavasta Pelistä. Uniikeista ideoista tai pelistä, joka on juuri sellainen kuin itse haluaa. Eikä haittaa, jos siitä muutkin tykkäisivät.

Joillekin unelma toteutuu, useimmille ei. Ja amerikkalaisen Mad Minute Games -studion tarina on kertomus kaksikosta, jonka yhteinen tavoite unelmien pelistä johti lopulta täydelliseen välirikkoon. Norb Timpko ja Adam Bryant näet rakastivat historiallista strategiaa ja perustivat yhtiön, jonka oli määrä luoda hyviä teoksia Yhdysvaltain sisällissodasta. Ja kyllähän se jotain saivat aikaankin, mutta tarinalla ei ole onnellista loppua.

Kun suunnittelijan visiot ampuvat liikaa yli peliohjelmoinnin mahdollisuuksista, niin jostain on pakko tinkiä. Kun osapuolten näkemykset työnjaosta menevät ristiin… Kun toinen pelintekijöistä suunnittelee mieluummin jo seuraavaa peliä, kun edellinenkin on yhä täysin vaiheessa…

Pitkä, pelimaailman ja ihmissuhteiden ristiaallokkoa kuvaava artikkeli kertoo riipaisevalla tavalla kahden ystävän ja heidän unelmansa rikkoutumista… Polygon.cmin Rob Zacnyn hieno artikkeli kannattaa lukea:

Lue juttu: Civil War: The Public Death of Mad Minute Games

Lisää aiheesta

Take Command: 2nd Manassas (pc)

Muropaketin uusimmat