UUSIMMAT

Indiehelmi FTL on ”eräs pelivuoden 2012 iloisimmista yllätyksistä.”

20.09.2012 17:30 | Miikka Lehtonen

Avaruusseikkailu FTL:n ilmestymistä on monella taholla odotettu. Domessakin hurmoshenkisen ennakkokäsittelyn saanut peli yhdistelee erinomaisen kiinnostavasti roguelike-meininkiä ja lautapelien pelattavuutta. Nyt se on vihdoin ilmestynyt, eikä 40 tunnin pelisetti ole hohtoa himmentänyt: peukku napsahti.

Mitäs sitä sen kummempia selittelemään? Loistava peli, joka vei minut mukanaan. Ja mielestäni myös aika merkittävä pelijulkaisu ihan historiallisessakin mielessä.

Kahden miehen harrastusprojektina alkunsa saanut FTL on todella erikoinen peli. Siinä määrin erikoinen, että perinteisten julkaisukanavien kautta se olisi tuskin ikinä päätynyt ulottuvillemme, sillä kuka pelikustantaja lähtisi maksamaan lautapelin ja roguelike-seikkailun yhdistelmän kehitystä? Ei taatusti kukaan.

Mutta pelaajat maksoivat. FTL oli kevään iloisimpia Kickstarter-yllättäjiä ja keräsi pelaajilta reilusti huomiota ja lahjoituksia. Ilahduttavasti rahat menivät myös hyvään käyttöön, sillä Faster Than Light piti aikataulunsa ja ilmestyi syyskuun puolivälissä, kuten pitikin. Ja sen jälkeen suunnilleen jokainen Steam-kaverini onkin pelannut sitä tasaiseen tahtiin, enkä syytä heitä.

Ja kuten suosituspeukusta voi päätellä, hyvinhän se toimii.

Arvostelussa FTL: Faster Than Light

Lue myös

Obsidian: pelijulkaisijat yrittävät väärinkäyttää Kickstarteria

Sony-pomo: jos et pelaa, et kuulu pelialalle

Onko Japani sittenkään pornorottien ja pervojen luvattu maa?

Borderlands 2 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Keskustelu

Hyvä peli, mut kyllästyy nopeesti kun muutaman pelikerran jälkeen alkaa toistamaan itseään. Sais tulla eri pelimuotoja.

30h kuulostaa siltä että jollain on eläma.

En osta yli 2e.

Suosittelen lämpimästi…tullut 30h pelattua ja varmana toiset saman verran edessä ennenkö kyllästyn

Muropaketin uusimmat