UUSIMMAT

Indiehitti Fez saa jatko-osan!

14.06.2013 14:00 | Miikka Lehtonen

Phil Fish pääsee firmansa kanssa taas otsikoihin, mutta tällä kertaa positiivisessa valossa. Tiimi kun ilmoitti aivan äskettäin kehittävänsä jatko-osaa indiehitti Fezille. Jee!

Alkuperäinen Fez oli aivan hillitön yllätys. Kukapa olisi arvannut, että simppelin ja sympaattisen tasohyppelyn taustalta paljastuisi kätketty ja monimutkainen metapeli, jonka parissa internet tuli kollektiivisesti hulluksi? Olen vieläkin aivan äimän käkenä siitä, että Fish onnistui tiimeinen kätkemään pelin salaisuudet niin totaalisesti, että kukaan ei edes osannut etsiä niitä ennen kuin palaset pikku hiljaa loksahtelivat paikalleen.

Ja nyt peli siis saa jatko-osan. Tällä kertaa samanlainen salamyhkäily ei tietenkään enää auta, sillä nyt kaikki odottavat Fez 2:n olevan myös monitahoinen ja -kerroksinen salaisuuksien ja yllätysten vyyhti. Ehkä tällä kertaa yllätys onkin se, että Fez 2 on simppeli tasohyppely? Mene ja tiedä, mutta Phil Fishillä on selvästi yhä ideoita.

Pelin mystisen julkaisutrailerin voi vilkaista alla olevasta linkistä. Itse peli ilmestyy alustoille ???? vuonna ????. Kyllä. Kysymysmerkkejä. Ota tästäkin taas selvää. Mutta jo trailerin perusteella on selvää, että aivan hillittömän hyvän soundtrackin alkuperäiseen peliin tehnyt Disasterpeace on taas mukana projektissa, joten siltä osin kaikki on hyvin.

Lähde: Vimeo

Lisää aiheesta

Fez (Xbox 360)