UUSIMMAT

Indiehitti Mount & Blade sai julkaisusopimuksen

24.01.2008 14:32 Jukka O. Kauppinen

Shareware-pelien rintamalla ihastuttanut turkkilaistekoinen roolipeli Mount & Blade on herättänyt positiivista huomiota myös kaupallisten pelitalojen suunnalla, sillä ruotsalainen Paradox Interactive ilmoitti solmineensa julkaisusopimuksen.

Kerrataanpa ensin maestro Lehtosen aiempaa arvostelua pelin shareware-versiosta:

Mount & Blade sijoittuu sodan runtelemaan Calradian maahan, jossa kaksi taistelevaa kansakuntaa ja lukematon määrä onneaan koittavia ryöstelijöitä terrorisoivat viattomia lantsareita. Pelaaja on aloitteleva seikkailija, kuinkas muuten. Tarkoitus on kerätä itselleen mahtava posse, jolla voi jyrätä tieltään kaiken vastaantulevan.

Käytännössä tämä tapahtuu semirealistisen miekka ja kilpi -taistelun kautta. Mukana on myös kevyitä roolipelimäisiä elementtejä, sillä hahmojen ominaisuudet kehittyvät pelin aikana. Pääseepä pelaaja joskus jopa tekemään valintoja.

Ja yhteenvetona:

Jos se ei vielä käynyt selväksi, Mount & Blade vei allekirjoittaneen mukanaan. Pelin demo tarttui ohimennen mukaan jo toista vuotta sitten, eikä rekisteröintipäätös jäänyt kaduttamaan. Taistelu on brutaalin tyydyttävää ja kattavan modivalikoiman kautta peliin voi puhkua uutta vetoa juuri, kun vanhat maisemat alkavat kyllästyttää. Kun komeuteen lisätään vielä aktiivinen kehitystiimi, joka oikeasti kuuntelee pelaajiaan ja parantelee teostaan innokkaasti, Mount & Blade nousee tasolle, jolle monet kaupalliset pelitkään eivät yllä.

Näin siis turkkilaisen TaleWorlds Entertainmentin monen vuoden ajan hioma roolipeli nousee ansaitsemalleen tasolle, kaupalliseen levitykseen.

”Peli on kerännyt paljon ansaitsemaansa huomiota ja kehuja jo pitkään jatkuneen betavaiheensa aikana. Tämä on todellakin peli, jonka julkaisua kannattaa odottaa”, kehuu Paradoxin Fredrik Wester.

Seuraava kysymys onkin se, että saavatko pelin betaversion ostaneet kehittäjältä ostaneet pelin kaupalliselle tasolle nostavan päivityksen. Niin voisi olettaa, mutta kysymys kuuluukin: salliiko pelikehittäjän ja julkaisijan välinen sopimus kehittäjän suoramyynnin ja miten sopparissa suhtaudutaan betaversion ostaneiden päivityksiin? Jos hyvin käy, niin kenties betaversion seriaali käy Paradoxin verkkokaupassa täysversion lataamiseen. Tiedustelemme asiaa.

Lisätietoja: http://www.taleworlds.com/ ja GamersGate: Mount & Blade.

Lue lisää eDomesta

Mount & Blade (PC)

Penumbra: Black Plague – Frictional Games tekee erilaista kauhuseikkailua