Indiekehittäjä uhkasi tappaa Gabe Newellin ja lensi pihalle Steamista

21.10.2014 10:00 | Miikka Lehtonen

Tämä ei ole ehkä se paras viikko Mike Maulbeckille. Hänen pelinsä, Paranautical Activity, on nimittäin lentänyt pihalle Steamista. Ai miksi, kysytte? No esimerkiksi sen takia, että puupää uhkasi tappaa Gabe Newellin.

Tapahtui aiemmin: Maulbeckin Paranautical Activity -peli, joka tietenkin keräsi rahoituksensa aiemmin Kickstarterissa, tuli valmiiksi ja siirtyi pois Steamin Early Access -ohjelmasta. Kauhuaiheinen roguelike-FPS pääsi juhlan kunniaksi myös Steamin etusivulle osaksi Halloweeniin sopivia pelejä. Kiva juttu, vai? No muuten kyllä, paitsi pienen töpin takia etusivulla mainittiin, että Paranautical Activity oli juuri liittynyt Early Accessiin valmistumisen sijaan.

Helposti voisi kuvitella, että tällainen töppi korjautuisi parhaiten ottamalla yhteyttä Valven tukeen ja pyytämällä näitä korjaamaan pelin kauppalistausta, mutta Maulbeck yritti toisenlaista lähestymistapaa ja lähti Twitteriin riehumaan.

Kun tämäkään ei vielä riittänyt saavuttamaan ”viikon lapsellisin reaktio” -palkintoa, Maulbeck uhkasi seuraavaksi tappaa Gabe Newellin. Kyllä.

Kyseessä oli kohtalaisen selvästi paska läppä, mutta sarjassamme ”sitä saa, mitä tilaa”, Valve teki tapahtuneesta oman ratkaisunsa ja heitti Maulbeckin peleineen mäelle Steamista. Paranautical Activity on poistettu myynnistä ja sen Steam-sivuakaan ei ole enää olemassa. Valven edustaja vahvisti, että firma oli katkaissut yhteyden Maulbeckiin tämän uhattua tappaa erään firman työntekijöistä.

Mies veti itse tapahtuneesta tietenkin sen luonnollisen johtopäätöksen ja ilmoitti, että hän lopettaa pelien kehittämisen, koska se on niin perseestä. Paranautical Activity on edelleen myynnissä myös Desurassa ja muissa digilatauspalveluissa, mutta tiettävästi lennettyään pihalle Steamista Maulbeck on onnistunut myymään 12 (kyllä, kaksitoista) kopiota pelistään muissa verkkokaupoissa.

Lähde: Polygon

ps: