Indiekehittäjän joukkorahoitettu seikkailu saattaa nousta uudeksi BioShockiksi

29.07.2016 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Todella hyvät seikkailupelit ovat harvassa, ja sitäkin harvemmassa BioShockin kaltaiset mestariteokset, joissa uskalletaan kysyä ”miksi?” Saati tutkia asioita ja ihmisyyttä pintaa syvemmältä.

Sellaiseksi saattaa nousta kanadalaisen indiepuljan We Happy Few, jonka early access -ennakkoversioon Jukka O. Kauppinen tykästyi kertalaakista:

We Happy Few kertoo väkevää scifi-tarinaa, jota eletään avoimehkossa, psoderuraalisesti pelaajan ympärille luodussa ahdistavuuden maailmassa. Peli ei väännä rautalankaa, vaan antaa pelaajan hakea itse tietoa ja ymmärrystä maailman taustasta ja nykytilanteesta haluamassaan määrin. Sen kontrastit tulevat kuitenkin nopeasti selväksi. On huumepöllyinen yhteiskunta, jossa Viralliset Miehet kirjoittavat historiaa uusiksi ja sensuroivat menneisyyden ikävät tapahtumat suuren yleisön silmiltä. On pillerien ilosta pudonneita hylkiöitä, jotka elävät ansaitsemassaan kurjuudessa. On mustaa ja valkoista, luokkaeroja ja dystooppista kontrollia.

Ja tietenkin tarinankerrontaa, joka lomittuu toiminnalliseen seikkailemiseen.

Sain pelistä alkujaan hyvin, hyvin vahvat BioShock-henkiset sävärit, kun lueskelin ja perehdyin sen ennakkotietoihin. Väkevää asennetta, tarinaa ja seikkailua, omalaatuisella tyylillä. Tämä jos mikä puree samaan yleisöön!

Lue koko ennakko: We Happy Few -ennakko – huumepöllyinen dystopiaseikkailu (PC, Xbox One)

We Happy Few

Lisää aiheesta

Bioshock (PC, 360)

BioShock (PS3)

Bioshock 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Bioshock Infinite (PC, PS3, Xbox 360)

Bioshock Infinite Burial at Sea Episode 2 DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Bioshock Infinite: Burial at Sea Episode 1 DLC (PC, PS3, Xbox 360)