Uusimmat

inFamous 2 ilmestyy viikon kuluttua

03.06.2011 13:05 Jukka O. Kauppinen

Sony kehuu, että tästä se kesä alkaa. Ei piknik-kauden myötä, vaan ”kesän korkeajännitteisimmän toimintaseikkailun kautta.” Pelihän on tietysti inFamous 2.

Sonyn kehuja lainataksemme…

inFamous 2 jatkaa sähköisen supersankarin Cole MacGrathin tarinaa. Ensimmäisestä pelistä tuttu pahuuden ruumiillistuma, Beast, repii Empire Cityn palasiksi. Cole joutuu ystävineen pakenemaan tuhon alta kohti New Maraisin kaupunkia. Colen tavoitteena on löytää tiedemies Wolfe, joka tietää ainoan keinon pysäyttää Beast. Matkalla New Maraisiin Cole saa tietää Beastin suuntaavan samaan suuntaan, levittäen matkallaan sanoinkuvaamatonta tuhoa ympärilleen. Asiaa ei auta New Maraisia hallitseva despootti, Joseph Bertrand III, joka inhoaa superihmisiä yli kaiken. Hänen komentamansa kansalliskaarti on raskaasti aseistettu ja valmis tappamaan kaikki kohtaamansa supervoimaiset. Kilpajuoksu ihmiskunnan tulevaisuudesta on alkanut.

Kuten oikeassakin elämässä, valinnoilla on seurauksia, ja Colen päätökset vaikuttavat karma-mittariin. Pelaaja voi siis itse valita, pelaako hän tarinan läpi hyvänä vai pahana hahmona, näin vaikuttaen pelin etenemiseen. Valintojen seuraukset eivät tällä kertaa rajoitu ainoastaan Coleen, vaan vaikuttavat myös hänen liittolaisiinsa. Kannattaa siis harkita tarkkaan, kenen haluat seisovan Colen rinnalla taistelussa Beastia vastaan.

Tehokkaammat ja tuhoisammat sähkövoimat repivät palasiksi niin viholliset, siviilit, rakennukset – kaiken mikä vain asettuu tiellesi. Voit myös yhdistää voimasi liittolaisesi voimiin ja valjastaa heidän voimansa Colen jo valmiiksi vaikuttaviin hyökkäyksiin.

Taistelu ei ole yksin sähkövoimien varassa, sillä inFamous 2 sisältää uuden lähitaistelumekaniikan, jonka ansiosta Cole voi jakaa kipua lähietäisyydeltä. Lähitaisteluaseena toimii AMP-vahvistin, sähköinen sorkkarauta, joka mahdollistaa väkevien iskujen jakelun. Uudet komeat lopetusliikkeet tuovat lisää näyttävyyttä jo valmiiksi tehokkaisiin lähitaisteluhyökkäyksiin.

New Marais on uusi peliympäristö, sykkivä ja elämää täynnä oleva kaupunki, joka muistuttaa tunnelmaltaan elävästi oikeaa New Orleansin kaupunkia. Uutta ympäristöä on helpompi tutkia, sillä Cole liikkuu ympäristössään vaivattomammin kuin koskaan. Vapaajuoksua on mukautettu ja parannettu, tuloksena täydellisen sulavaa ja tarkkaa etenemistä urbaanin viidakon läpi. Yhtenä uutena voimana on myös kyky ladata rakennusten rännit sähköllä, ja näin lingota Cole nopeasti talon katolle. Tutut sarjakuvamaiset välivideot vievät tarinaa eteenpäin, mutta tällä kertaa tarinaan on panostettu tosissaan, ja näin luodaan elokuvamainen yksinpelikokemus.

Pelaaminen ei kuitenkaan lopu vain yksinpeliin, sillä inFamous 2 pitää sisällään tasoeditorin, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden luoda omia tehtäviään, saattotehtävistä tasohyppelyyn. Tasot ovat verkon kautta kaikkien pelattavana ja pelissä löytyvät rastit opastavat pelaajat muiden luomien tehtävien ääreen. Tasojen arvostelujärjestelmä pitää huolen siitä, että parhaat tasot nousevat yhteisön tietoisuuteen.

Ylläolevaan markkinointihypeen kannattaa luonnollisesti suhtautua terveellä kriittisyydellä, mutta koska ensimmäinenkin inFamous oli vallan oiva peli, niin eiköhän kakkonenkin tarjoa viihdettä.

inFamous 2 ilmestyy 8.6.11.

Muista myös: inFamous 2 -skaba: Voita upeat inFamous 2 -lenkkarit! Ja pelin! Ja | paidan!

Lisää aiheesta

inFamous (PS3)

Supersankareilla ei ole helppoa. Kuten kaikki Hämiksensä lukeneet tietävät, suuren voiman mukana seuraa suuri velvollisuus. Ei ole suurikaan ihme, jos siinä sivussa vähän kilahtaa ja päättääkin ryhtyä väkivaltaiseksi psykopaatiksi, varsinkin jos sattui aiemmin auttamaan vahingossa terroristeja tuhoamaan kotikaupunkinsa.

Kulissien takaa: inFamous 2 ja Uncharted 3

Lue myös

Amiga Immortal 3 on tuplalevy täynnä hittejä

Carmageddon on Reincarnation!

Domen arvostelussa Brink

Logitech F540 – pelikuulokkeet konsolipelaajille