UUSIMMAT

Infocomin kadonneet arkistot löytyivät ja paljastivat seikkailupelaajan El Doradon

27.04.2008 14:00 Eric Hartin

Infocom on varmasti tuttu nimi kenelle tahansa, joka on koskaan kuullut tekstiseikkailuista. 80-luvulla huippunsa saavuttanut pelifirma loi legendaarisia pelejä, joista tunnetuimmat ovat Zork ja Linnunrata-tekstiseikkailut.

Nyt Infocomin muinaisista ja kertaalleen kadonneista arkistoista on löytynyt kovalevyllisen verran ennennäkemätöntä materiaalia peliprototyypeistä firman sisäisiin sähköposteihin.

Waxy.org-sivuston ylläpitäjä Andy Baio ilmoittaa löydöstään näin:

”Pääsin firman läheisen, nimettömän lähteen avulla käsiksi niin sanottuun Infocom-asemaan, joka on varmuuskopio Infocomin jaetusta verkkokiintolevystä vuodelta 1989. Se on yksi ällistyttävimpiä arkistoja, mitä olen ikinä nähnyt; aarreaitta, joka dokumentoi legendaarisen tekstiseikkailufirman nousun ja tuhon.

Levy sisältää suunnitteludokumentteja, sähköpostiarkistoja, työntekijöiden puhelinnumeroita, myyntilukuja ja jokaisen julkaistun ja julkaisemattoman Infocom-pelin lähdekoodit.

On selvää, etten voi jakaa aivan kaikkea aseman sisältöä. Osa on kuitenkin niin herkullista tavaraa, että se on pakko jakaa muillekin.”

Ja mitä kaikkea sieltä löytyykään! Sisäisiä riitoja käsitteleviä posteja ja uskomattomasti kokonaiset kaksi prototyyppiä julkaisemattomasta jatko-osasta Linnunradan käsikirja liftareille -tekstiseikkailulle (Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) ja sen suunnitteludokumentit. Jos aihe yhtään kiinnostaa, niin kannattaa heti suunnata waxy.org-sivuston suuntaan.

Lisätietoja: http://waxy.org/2008/04/milliways_infocoms_unreleased_sequel_to_hitchhikers_guide_to_the_galax/

Lisää aiheesta:

Linnunradan käsikirja liftareille (elokuva, 2005)

Lue lisää eDomesta

Brittijälleenmyyjät: Wii Fit myy astronomisella vauhdilla

eDomen arvosteluviikko: Condemned 2, Disney Friends, Mythos, Naruto, NBA 2K8, No More Heroes, Assassin’s Creed

Ubisoft tienaa Xbox 360:lla, eikä usko Hazen pärjäävän

Uusi huippupeli eDomen Pelihallissa: Trials

Viikon videojysäys: Facebreaker, Wheelman, Mortal Kombat vs. DC Universe ynnä muuta…

Voita tuhti setti Army of Two -tavaraa: peli, opaskirja, sarjakuva ynnä muuta