UUSIMMAT

Insomniac muisti juurensa Ratchet & Clankin Future-sarjan päätösosassa

20.12.2013 19:45 | Jukka O. Kauppinen

Insomniac Games on monien rakastama, pitkän linjan luottofirma, joka on osunut peleillään useammin ytimeen kuin täysin hukkaan. Niklas Isberg tutkii miten Ratchet & Clank: Into the Nexus onnistuu monen teoksen mittaisen Future-sarjan päätösosassa.

Into the Nexus on ehtaa Ratchet & Clankia. Seikkailu on jälleen humoristista ja viihdyttävää, ja se pääsee lähelle sarjan parhaimpia pelejä. Se tarjoaa edelleen kekseliäitä aseita ja hauskoja letkautuksia, joita vahvistavat hupaisat ja hullunkuriset viholliset. Hahmojen välinen dialogi on sopivan hölmöä eikä se yritä liikaa. Into the Nexus näyttää myös upealta värikkäine ja pirteine kenttineen. Kivana lisänä mainittakoon myös Hall of Heroes, jossa pelaaja pääsee kertaamaan kaikkien pelien tarinoita hologrammien avulla.

Juonellisesti Into the Nexus ei ole tajunnan räjäyttävä kokemus, mutta se ei kuitenkaan hidasta näin hyvin toimivaa seikkailua. Käytössä on iso liuta aseita, jotka päivittyvät itsestään taistelun lomassa. Niihin voi ostaa myös parannuksia keräämällä muttereita sekä raritaniumia. Arsenaali on pitkälti aiemmista osista tuttu eikä uusia, kekseliäitä aseita ole Nightmare Boxin lisäksi juuri lainkaan.

Lue koko arvostelu: Ratchet & Clank: Into the Nexus (PS3)

Lisää aiheesta

Ratchet& Clank Trilogy (PS3) 

Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3) 

Ratchet & Clank: QForce (PS3, PS Vita) 

Ratchet & Clank: Tools of Destruction (PS3)