Uusimmat

Iranin verinen vallankumous vääntyy videopeliksi

24.03.2016 16:00 Miikka Lehtonen

Nykyihmisen on helppo mieltää Iran takapajuiseksi ja ahdistavaksi loukoksi, jossa uskonnollinen diktatuuri polkee alleen vapaata ajattelua ja ihmisten perusoikeuksia. Näinhän se aika pitkälti onkin, mutta niin ei ollut aina. Vielä 1970-luvulla Iran oli vapaa, jos nyt ei demokraattinen, yhteiskunta.

Vuonna 1979 kaikki kuitenkin muuttui, kun pitkään pinnan alla kyteneet islamistiset voimat uskonnollisten johtajiensa vetäminä syöksivät länsimielisen hallituksen vallasta ja pyrkivät ajamaan länsimaiset hapatukset ulos yhteiskunnastaan. Verta virtasi ja valta vaihtui.

1979 Revolution: Black Friday on narratiivinen seikkailupeli, jossa pelaaja on vallankumouksen jalkoihin jäänyt journalisti. Hän palaa kotiin opiskelemasta ulkomailta ja löytää rakkaan kotimaansa islamistisen kapinan keskeltä. Kehitystiimi kehuu, että peli ottaa huomioon pelaajan valinnat ja muokkaa tarinaansa niiden mukaan. 1979 Revolution on kerännyt ennakkoon paljon huomiota medialta ja miksipä ei olisi. Jos se on tehty hyvin ja laadukkaasti, kyseessä voi olla hyvinkin merkittävä ja tärkeä peli.

1979 Revolution: Black Friday ilmestyy huhtikuun 5. päivänä. Tässä on pelin julkaisutraileri.

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat