Uusimmat

Ironian huippu: Team Bondi tutkinnan kohteeksi

29.06.2011 18:00 Tero Lehtiniemi

Rockstarille mainion L.A Noire -etsiväseikkailun tehnyt australialainen Team Bondi on hyvää vauhtia määrittelemässä sanan ”ironia” uusiksi. Firman työolot ovat nimittäin joutumassa pelintekijöiden etuja vahtivan IGDA:n syyniin. Syynä tutkintaan ovat firmasta esitetyt syytökset ja sen nokkamies Brendan McNamarran nuiva suhtautuminen asiaan.

Kuten aiemmin uutisoimme, Bondin filosofian mukaan hyvä peli syntyy ylitöistä, tuskasta ja vihasta. Team Bondilla yli 12-tuntisiksi venyneet työpäivät olivat L.A Noiren teon aikaan normaalia, ja loppurutistuksen aikaan työviikot venyivät jopa 110-tuntisiksi, usein ilman ylityökorvauksia. Noin 130 pelin kehitykseen osallistunutta on lisäksi tehnyt valituksen siitä, ettei näitä kirjattu lainkaan pelin lopputeksteihin. Lisäksi McNamarran on muutenki väitetty käyttäytyneen henkilökuntaa kohtaan todella törkeästi.

Nyt pelintekijöiden etuja valvovan The International Game Developers Associationin (IGDA) puheenjohtaja Brian Robbins on ilmoittanut, että se tutkii Team Bondia kohtaan esitetyt syytökset perusteellisesti. Robbinsin mukaan ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää, mikäli työolot ovat sellaiset millaisiksi ne on kuvattu.

Pelien tekeminen ei normaalin käsityksen mukaan ole muutenkaan mitään 8-16-hommaa, mutta on mielenkiintoista nähdä mihin IGDA:n tutkinta itseasiassa johtaa. Minkälaiset valmiudet tai valtuudet IGDA:lla on ryhtyä toimenpiteisiin ja millaisiin? Ainakin aiempien lausuntojensa perusteella McNamarra tuntuu tällä hetkellä lähinnä nauravan partaansa.

Lähde: Develop

Lisää aiheesta

Hyvä peli syntyy… Yliöistä, tuskasta ja vihasta

L.A Noire (PS3, Xbox 360)

Lue myös

World of Warcraft ottaa askeleen kohti ilmaisuutta

PSN-kriisi käy Sony-pomoille kalliiksi

Duke Nukem Forever (PC, PS3, Xbox 360)

White Knight Chronicles: Origins (PSP)