Itsenäisyyspäivän pelipoimintoja: ryssän jäätävä helvetti

06.12.2012 16:00 | Jukka O. Kauppinen

6.12. Suomen itsenäisyyspäivä. Ja kun vähän mietimme, niin Suomesta ja suomalaisuudesta löytää myös peliaiheita. Kuten… Talvisota: Icy Hell.

Talvisota on itse asiassa tosi erikoinen peli. Se tehtiin alkujaan Blitzkrieg-naksusotapelin laajennukseksi, mutta laajennus laajeni laajaksi itsenäiseksi pelikseen kansainvälisen tekijäryhmän innolla. Lopputulos ei voi sanoa kovinkaan pikkutarkan historialliseksi, mutta sanotaan näin: jos venäläiset pelaajat syyttävät suomalaispuolta ylimallinnetuksi ja toisinpäin, niin kyllähän siinä on selvästi tasapaino saavutettu.

Talvisotaa ei pidä luulla missään nimessä historialliseksi simulaatioksi tai uskottavaksi kuvaukseksi Suomen kohtalonhetkistä. Sen sijaan se on erittäin viihdyttävä ja olemukseltaan kovin erikoinen strategiapeli. Peli on tehty mainion Blitzkrieg-pelin päälle, mikä sanelee vahvasti koko teoksen tyylin. Blitzkrieg on näet melkeinpä täydellistä reaaliaikaista naksustrategiaa, hyvin pelattavaa ja hyvin viehättävää sotimista, oman kimurantin peruskaavansa mukaan.

Peluu on näet niin Blitzkriegeissä kuin Talvisodassa hyvin kaavamaista. Sota on visuaalisesti hyvin viehättävää, äänipuoleltaan kelvollista ja pelattavuudeltaan jopa ennalta-arvattavaa. Omien ja vihollisten tekoäly on melkeinpä mitätöntä. Taistelut etenevät valmiiksi kirjoitettujen tapahtumasarjojen mukaan, joiden uudet vaiheet käynnistyvät pelaajan aikaansaannosten myötä. Tapahtumissa on kuitenkin jopa herkullista monipuolisuutta, joka on aikaansaatu todella taitavalla tehtäväsuunnittelulla.

Lue koko arvostelu: Talvisota: Icy Hell

Lisätietoja: http://talvisota.net/