Uusimmat

Ja niin tuli loppu: Grin sulki ovensa

12.08.2009 23:25 Miikka Lehtonen

Aiemmin tänään uutisoimme, että ruotsalainen Grin oli sulkenut kaksi kolmesta studiostaan ja rimpuili viimeiseen asti pysyäkseen hengissä. Päivä päättyy vielä ikävämmin kuin alkoi, sillä uutiset Ruotsista ovat huonoja: kamppailu päättyi tappioon ja Grin on tänään sulkenut ovensa kokonaan.

En voi rehellisesti sanoa olevani yhtään yllättyneempi kuin Kauppinen muutamaa tuntia sitten, mutta pettynyt kylläkin. Sanotaan Terminatorista ja Bionic Commandosta mitä sanotaan, Ghost Recon Advanced Warfighter -pelit ovat pirun hyviä ja ne tehnyt studio olisi ansainnut iloisemman lopun. Näin ei käynyt, vaan firman perustajat kertoivat suru-uutiset Grinin saitilla.

”Joudumme raskain sydämin ilmoittamaan, että GRIN on tänään joutunut sulkemaan ovensa. Näin kävi, koska liian moni julkaisija on viivyttänyt laskujensa maksamista ja ajanut meidät näin taloudelliseen umpikujaan. 12 vuoden kovan työn ja satojen ihmisten työllistämisen jälkeen tarinamme päättyy. Seikkailu oli hieno ja GRIN-perhe koki jotain harvinaista.”

Sivumennen sanoen tuntuu käsittämättömältä, että minkään bisneksen sääntöjen mukaan Grinin pelien julkaisijat voivat ilman sanktioita viivytellä rojalttiensa ja muiden maksujensa suorittamista niin pitkään, että koko firma ajautuu sitä myötä konkurssiin – vai olisikohan kyse sittenkin siitä, että Grinin kulut olisivat yksinkertaisesti paisuneet tiimien ohella liian suuriksi?

Linkki: Grin.se

Lisää aiheesta

Terminator ja Bionic Commando floppasivat: GRIN kompastelee ja irtisanoo

Bionic Commando (PS3, 360)

Ghost Recon Advanced Warfighter (Xbox 360, Xbox, PS2, PC)

Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (PC, PS3, 360)

Lue myös

Harkitsetko PS3:n ostamista? Nyt jäitä hattuun

Arvostelu: Transformers: Revenge of the Fallen (PS3, 360)

Call of Juarez: Bound in Bloodin arvostelua päivitetty

Muropaketin uusimmat