Uusimmat

Jack Thompson ja Take Two taas tukkanuottasilla

23.03.2007 01:06 Miikka Lehtonen

Jack Thompsonin ja Rockstarin pelejä julkaisevan Take Twon välinen tukanvetokilpailu saa jälleen jatkoa. Haasteet lentelevät puolin ja toisin, eikä touhussa tunnu olevan enää järjen häivääkään.

Uusin luku sai alkunsa viime viikolla, kun Take Two aloitti oikeusjutun, jonka tarkoituksena oli estää Thompsonia aloittamasta myöhemmin omia oikeustoimiaan Grand Theft Auto 4:ää ja Manhunt 2:ta vastaan. Thompson uhkasi välittömästi vastata tuleen ja teki tänään niin.

Thompsonin pitkä ja sekava vastahaaste maalaa floridalaisasianajajan kaiken kokeneena ihmisoikeuksien puolustajana, syyttää Take Twota ja Rockstaria järjestäytyneestä keinottelusta, kutsuu esiin yleensä järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan käytettyjä pykäliä ja yrittää jopa vedota oikeuden tunteisiin syyskuun 11. päivän terrori-iskujen avulla. Thompson nimittäin kuvaa vastahaastettaan ”iskuna ei vain näitä terroristeja, vaan myös Take Twota kohtaan”.

Ikään kuin tämä ei vielä riittäisi, Thompson nimeää nettisarjakuva Penny Arcaden, pelijulkaisijoiden liiton ja GameSpot-pelisaitin Take Twon salaliittotovereina massiivisessa keinottelukampanjassa. Kaiken tavoitteena on hänen mukaansa ollut tietoisesti korruptoida lapsia pornografian avulla ja rikkoa Thompsonin perustuslain takaamia oikeuksia.

Jäämme odottamaan pölypilven laskeutumista, mihin kulunee luultavasti kuukausia, ellei oikeus nakkaa koko juttua pihalle suoralta kädeltä. Kuka vielä väittää, että videopelit eivät ole vakava asia?