Uusimmat

Jack Thompson vastaan pelaajat, osa 562

12.10.2006 12:51 Miikka Lehtonen

Jack Thompson iskee jälleenPäivän hyvät videopeliuutiset sen kuin saavat jatkoa, sillä jokaisen pelaajan paras kaveri on taas palannut. Jack Thompsonin yhden miehen ristiretki Rockstarin Bully-peliä vastaan jatkuu.

Tällä kertaa Thompson ei iske pelaajia ja viihdettä vastaan kirjoittamalla sekavia kirjeitä, vaan oikeusistuinten kautta. Thompson on onnistunut vakuuttamaan floridalaisen tuomioistuimen siitä, että tuleva Bully-peli on ”riesa yhteiskunnalle”.

Paikallinen laki määrittelee termin joksikin, mikä ärsyttää yhteisöä, haittaa suuren yleisön terveyttä, tai turmelee yleistä moraalia.

GamePolitics.com kertoo, että lakia sovelletaan yleensä ilotaloja ja laitonta vedonlyöntiä vastaan taistellessa. Jää nähtäväksi, katsooko oikeus Bullyn vastaavaksi riesaksi, sillä Rockstarin edustajat ovat järjestäneet tapaamisen tuomarin kanssa lähipäivinä näyttääkseen, miten harmiton peli on. Tapaamisiin on varattu jopa 100 tuntia, joiden aikana tuomari tekee päätöksensä pelin sisällön perusteella. Mikäli tuomari katsoo Bullyn olevan haitaksi yleiselle hyvinvoinnille, pelin myynti tullaan kieltämään Floridan osavaltiossa.

Koko kohun aiheuttaja

Juttu todistanee ainakin sen, että joko Thompson ei oikeasti seuraa tippaakaan kampajnointinsa kohteiden kehitystä tai ei vain piittaa faktoista. Jokaiselle vähänkään asioihin tutustuneille pitäisi jo tässä vaiheessa olla selvää, ettei Bully ole koulukiusaussimulaattori tai kannusta viattomia teinejä ammuskelemaan toisiaan Amerikan kouluissa. Toisaalta, eipä faktoilla ole ennenkään ristiretkissä ollut paljon kysyntää.

Sopii toivoa, että järki voittaa ja juttu heitetään ulos lyhyen tarkastelun jälkeen.