Uusimmat

Jagged Alliance Flashback on historiaa: tiimi lähti, peli jäi kesken

11.03.2015 19:45 Miikka Lehtonen

Jagged Alliance: Flashback oli karvas pettymys. Legendaarisen pelin nimeä kantanut jatko-osa oli surkea Jagged Alliance ja surkea peli. Miksi puhun menneessä aikamuodossa? No, koska nyt se on kuollut.

Kun Jagged Alliance: Flashback julkaistiin marraskuussa, se julkaistiin selvästi keskeneräisenä. Pelistä puuttui paljon luvattuja ominaisuuksia ja ne mukaan ehtineetkin olivat raakileita. Tiimin tarkoituksena oli julkaista peli keinolla millä hyvänsä ja sitten rahoittaa jatkokehitystä myyntien avulla. Kuten arvata saattaa, surkea paske ei myynyt kovin hyvin ja niinpä operaatio meni reisille.

Pelin pääsuunnittelija on ilmoittanut tänään vain Kickstarter-tukijoille suunnatussa postissaan, että pelin kehitys on lopetettu. Tiimi on irtisanottu tai lähtenyt muihin töihin ja vain pääsuunnittelija on enää firmassa. Mies lupaa, että hän yrittää puskea ulos vielä viimeisen bugikorjauspäivityksen, mutta se oli siinä se.

”Olemme vielä olemassa, mutta tosi vähällä miehityksellä. Kuten olen pari kertaa maininnut, Jagged Alliance Flashback ei ole ollut se menestys, jollaista toivoimme, joten ihmiset ovat joutuneet lähtemään, koska heidän palkkojaan ei voitu maksaa. Tästä syystä myös kommunikointi on hidastunut”, selitti eräs pelin kehittäjä anonyymisti Jagged Alliance Flashbackin Steam-foorumeilla.

Jotta näin. En voi väittää olevani yllättynyt.

Muropaketin uusimmat