Jak & Daxter Trilogy näyttää miten HD-uudelleenjulkaisut pitäisi tehdä

14.04.2012 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Jak ja Daxter ovat Pleikkarien pitkän linjan tasoloikkasankareita, joita on uitettu vuosien mittaan monessa liemessä. Tero Lehtiniemi on matkannut kaverusten kanssa monet kerrat, ja tykkäsi muinaisten muistojen pariin palaamisesta.

Yleisesti ottaen Jak & Daxter Trilogy tekee juuri sen mitä HD-kokoelmalta odottaakin. Se on  rakkaudella hiottu ja esikuviaan kunnioittava paketti, joka muistuttaa teräväpiirtoversioiden tärkeimmästä tehtävästä: nostalgian kunnioittamisesta. Tuntuu, että varsinkaan kakkos- ja kolmososat eivät ole vanhentuneet päivääkään, ja uudella sulavammalla animaatiolla pelaaminen on miellyttävää sekä silmille että hermoille. Jak & Daxterit nimittäin edustavat vielä aikakautta, jolloin tasoloikkapelit eivät kohdelleet pelaajia silkkihansikkain.

Teräväpiirtografiikoiden ja sulavamman animoinnin lisäksi pelikolmikkoa on kuorrutettu 3D-näkymillä. Ihan kiva bonus, mutta lähinnä erilaisissa ajoneuvokentissä näkyvä efekti ei ole niin vaikuttava että sen vuoksi jaksaisi pelata lasit päässä (huononäköiset älkää loukkaantuko).

Lue koko arvostelu: Jak & Daxter Trilogy (PS3)

Lisää aiheesta

Daxter (PSP)

Jak 3 (PS2) 

Jak and Daxter: The Lost Frontier (PS2, PSP)

Jak II: Renegade (PS2)

Jak X: Combat Racing (PS2)