Jälleenmyyjän tilasto kertoo vakuuttavaa kieltään AMD:n suorittimien jatkuvasta myyntimenestyksestä

04.08.2021 18:42 | Muropaketin toimitus

Saksalainen tietotekniikan jälleenmyyjä, Mindfactory, on jälleen kertonut myyntilukujaan. Tälläkin kertaa se vahvistaa jo tutuksi käynyttä sanomaa: AMD:n Ryzen-suorittimet käyvät kaupaksi.

AMD Ryzen -prosessorien saatavuus on kohentunut, mikä tekee hyvää myynnille. Erityisesti AMD:n mallit myyvät mainiosti, sillä niitä on käynyt kaupaksi kuukaudessa yli 10 000 kappaletta, siinä missä Intel-myynti on jäänyt selvästi alle puoleen tästä. Heinäkuun myyntilukujen perustella Mindfactoryn myynnistä peräti 76 prosenttia on osunut AMD-tuotteisiin ja vain 24 prosenttia Intelin suuntaan.

AMD:n suorittimista erityisen hyvin käyvät kaupaksi Ryzen 5 5600X, Ryzen 7 5800X sekä Ryzen 9 5900X. Kappalemääräisesti Ryzen 5 5600X näyttäisi myyneen jopa paremmin kuin koko Intelin Core-mallisto. Zen 3 -arkkitehtuuriin perustuvia malleja on siis ollut kohtuullisen hyvin saatavilla, mikä osaltaan selittää hyvää menestystä.

Tarkemmin Redditissä julkaistuihin tilastoihin pääsee tutustumaan tämän linkin kautta. Tilastoja tutkiessa kannatta toki huomioida, että Kyseessä on vain yhden, joskin ison, jälleenmyyjän lukemat.