James Bond teki onnistuneen comebackin – arvostelussa GoldenEye 007

31.01.2012 16:00 Jukka O. Kauppinen

James Bondin pelilliset seikkailut ovat olleet viime vuosina vähissä, vaikka viime vuonna ilmestynyt Blood Stone vähän yrittikin. Yritti, muttei onnistunut. Kaikeksi onneksi Eurocom-studion työstämä uusversio klassisesta N64-räiskintäpelistä GoldenEye 007 on todella laadukas ja onnistunut comeback maailman kuuluisimmalle agentille. Juho Anttila kertoo…

Pelien tarinahan perustuu elokuvaan, jossa Bondina heilui Pierce Brosnan. Vuoden 2010 Bondi oli kuitenkin koko lailla erilainen kaveri, joten Pierce sai mennä ja tilalle istutettiin Daniel Craig. Ei se väärinkään ole, onhan Craig ehdottomasti paras Bond ikinä.

Muutokset eivät toki rajoitu tähän, vaan koko peli on rakennettu käytännössä alusta saakka uudestaan. Craigin Bond on luonteeltaan Brosnanin tulkintaa rajumpi, joten tarinaa on muokattu tämän vuosituhannen Bondille sopivammaksi. Muutosten takana on Bruce Feirstein, yksi alkuperäisen GoldenEye-elokuvan käsikirjoittajista, joten kosketus alkuperäiseen on säilytetty.

Päivitetty käsikirjoitus toimii hyvin ja Craig istuu uudistettuun kokonaisuuteen luontevasti. Kaikkea ei sentään olisi silti pitänyt mennä muuttamaan. Nicole Scherzingerin versiointi erinomaisesta Bond-teemasta alkaa mitäänsanomattomana ja kehittyy loppua kohden korvia raastavaksi raiskaukseksi. Emmekä myöskään pääse näkemään Famke Janssenia Xenia Onatoppina.

Lue arvostelu: GoldenEye 007: Reloaded (PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

James Bond 007: Blood Stone (PC, PS3, Xbox 360)

James Bond 007: Everything or Nothing (PS2)

Quantum of Solace: The Game (PS2, PS3, 360)

Ghost of Moscow: Death to Spies – ensikosketuksessa kylmän sodan Hitman