UUSIMMAT

Japanilaispeli todistaa: Kaikkien Switch-pelien ei tarvitse toimia tv-ruudulla

28.02.2017 13:30 | Muropaketin toimitus

Perjantaina ilmestyvä Nintendo Switch toimii sekä televisioruudulla että käsikonsolina. Japanilainen pelijulkistus kuitenkin osoittaa, että konsolin pelit voivat toimia myös pelkästään pikkunäytöllä.

Nintendo Switchin julkaisuun on enää muutama päivä, ja nyt Japanista kantautuu kiinnostava tieto konsolin pelijulkaisuista. Vaikka konsolin idea on, että samaa peliä voi pelata perinteisesti tv-ruudulta tai konsolin omalta kosketusnäytöltä, ei kaikkien pelien ilmeisesti tarvitse tukea molempia moodeja.

Kotaku raportoi, että Japanissa Switchin julkaisupelien listalle on lisätty mobiilipeli Voezin (2016) Switch-versio. Voez on viime vuonna Android ja iOS -laitteille julkaistu rytmipeli, jonka toiminta perustuu kokonaan kosketusnäyttöön. Switch-version julkistuksen yhteydessä onkin vahvistettu, että peliä voi pelata vain Switchin omalla näytöllä, eikä lainkaan tv-ruudulla.

Vaikka kyse on vain yhdestä pelistä, osoittaa Voezin julkaisu, ettei Switchille julkaistavilta peleiltä edellytetä toimimista molemmilla näyttömoodeilla. On siis mahdollista, että Nintendon konsolille tullaan kääntämään enemmänkin mobiililaitteille julkaistuja kosketusnäyttöpelejä.

Nintendo Switch saapuu markkinoille perjantaina 3. maaliskuuta. Alta näet Voezin japanilaisen trailerin.

Nintendo Switch
Kaikki jutut aiheesta