UUSIMMAT

Japanissa peleihin tutustutaan kurkkimalla minihameiden alle

01.04.2011 16:30 | Tero Lehtiniemi

Markkinointi on vaikea ala, etenkin länsimaissa jossa kunnollisia tempauksia rajoittavat ikävä lainsäädäntö, herkkänahkaiset kukkahattutädit ja arvoilmapiirin herkiksi kuolimat vähemmistökulttuurien edustajat. Meidän kaikkien ihmisten onneksi myös japanilaiset harrastavat markkinointia, ja nyt nämä raa-alla kalalla elävät saarivaltion pikku veijarit ovat saavuttanete uuden aallonhuipun. Vai pitäisikö ehkä sanoa vesirajan.

PSP:n pelivalikoimaa ja tulevien pelien listaa ei länsimaissa voi edes puoliksi suoralla selällä sanoa kovin laajaksi, mutta kotimaassaan konsoli näyttää mitä ilmiselvin porskuttavan vahvemmin. Joka tapauksessa myös siellä markkinointi-ihmisillä on kova työ keksiä uusia jekkuja pahaa-aavistamattomien kuluttajien narut(ot)tamiseksi.

Uusin malliesimerkki tästä on konsolille julkaistava mätkintä Ikki Tousen Xcross Impact. Sen peliliikkeisiin jaettu mainos nimistäin kuvat kahdesta peliä tähdittävästä koulutytöstä, ja näiden kankaiset minihameet. Koskapuhutaan Japanista, hameet eivät ole mikään kuriositeetti. Päin vastoin, asiakkaita suorastaan vaaditaan nostamaan tyttöjen hameita vilkaisemaan alla piilottelevia….. herkkuja.

Tytteleistä toisen, Sonsakun hameen alta nimittäin löytyy pelaajia ennakkotilaukseen kehottava muistutus, Ryofun hameen alta taas löytyy pelin tuottajan latelema kryptinen viisaus.

Lue myös

Tactics Ogre: Let Us Cling Together (PSP

Kingdom Hearts Re:Coded (DS)

Final Fantasy IV nousi Japanin listaykköseksi

Valven hattukaupoilla on tienattu jo satoja tuhansia Japanin hyväksi