Uusimmat

Jättiprojekti Star Citizen vaihtoi pelimoottoria neljän vuoden kehityksen jälkeen

27.12.2016 11:00 Muropaketin toimitus

Historian suurimman joukkorahoituksen kerännyt Star Citizen on vaihtanut pelimoottoria. Cloud Imperium Gamesin jättiprojekti vaihtoi CryEnginestä Amazonin Lumberyard-pelimoottoriin.

Cloud Imperium Gamesin massiivinen peliprojekti Star Citizen on vaihtanut pelimoottoria, raportoi Polygon. Aiemmin Crytekin CryEngine-moottorilla toteutettu peli käyttääkin nyt Amazonin Lumberyard-moottoria.

Pelin luova johtaja Chris Roberts kertoo Polygonin mukaan, että kehittäjät ovat tehneen yhteistyötä Amazonin kanssa jo yli vuoden:

– Lumberyard tarjoaa uraauurtavat teknologiset ominaisuudet online-peleille. Koska jaamme samanlaisen teknologisen vision, on siirtymisemme Lumberyardiin ollut sulava ja helppo.

Cyrtekin kerrottiin hiljattain olevan pahoissa talousvaikeuksissa ja sulkevan useita kansainvälisiä studioitaan, mutta Star Citizenin kehittäjien mukaan yhtiön ongelmat eivät vaikuta heidän toimintaansa.

Star Citizen tunnetaan historian menestyneimpänä joukkorahoitettuna projektina, sillä pelin kehitykseen saatiin kerättyä uskomattomat 139 miljoonaa dollaria. Useammasta moduulista koostuvasta pelistä on kuitenkin julkaistu vain työvaiheessa olevia osia ja yksinpelikampanja Squadron 42:n julkaisu lykättiin hiljattain ensi vuoden puolelle.

Joulun alla pelin FPS-osa Star Marine julkaistiin beta-versiona, josta näet trailerin alta. Star Citizenin lopullinen julkaisupäivä ei ole tiedossa.

Star Citizen
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat