Uusimmat

Jenkkiarmeijan nörttiyksikkö siirtää tosielämän taistelut tietokoneen ruudulle

10.10.2014 18:00 Jukka O. Kauppinen

Yhdysvaltain armeija on ollut aina edelläkävijä erilaisten tietokonesimulaatioiden hyödyntämisessä koulutuskäytössä. Varhaisimpia esimerkkejä tästä ovat niin Battlezone-kolikkopelin kuin Doom-räiskinnän muokkaaminen koulutusjärjestelmiksi, eikä America’s Armyäkään sovi unohtaa. Koulutuspelien perinne jatkuu TBOC SIMS –yksikössä.

TBOC SIMS eli Training Brain Operations Center Systems Integration Modeling and Simulation keskittyy luomaan 3D-visualisointeja ja pelattavia simulaatioita todellisista taisteluista. Osasto käyttää tärkeimpänä työkaluinaan Operation Flashpoint/Arma-peleistään tunnetun Bohemia Interactiven armeijakäyttöön suunnittelemaa Virtual Battlespace –koulutussimulaattoria.

Esimerkkejä jenkkien nörttiosaston luomuksista löytää Youtubesta, jonne on ladattu liuta julkisiksi luokiteltuja simuosaston luomuksia. Yksi kiintoisammista on kesällä julkaistu simulaatio Afganistanissa vuonna 2008 käydystä Wanatin taistelusta:

 

Nörttiosaston toiminta on kiintoisa vilaus kulisseihin, sillä poppoo jakaa yllättävän paljon tietoa itsestään niin tuubissa kuin muutenkin somessa.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/tbocsims ja http://tboc.army.mil/

Lisätietoja: https://www.youtube.com/user/tbocsims/videos

Lisää aiheesta

Britit haluavat uusia räiskintäpelejä koulutuskäyttöön 

Mitä yhteistä onSuper Nintendolla, C-64:lla, rynnäkkökiväärillä ja Yhdysvaltain armeijalla? 

Operation Flashpointin tekijät kouluttavat USA:n salaisen palvelun agentit 

Perjantaikevennys: inttijuttuja entiseen malliin