Jenkkien kuluttajansuojalautakunnalla on käsissään melkoinen nippu Pokemon Go -valituksia

29.09.2016 14:30 | Juho Anttila

Pokemon Go herätti ilmestyessään Suomessa melkoisen määrän keskustelua. Kaikki kommentit eivät suinkaan olleet positiivisia, vaativatpa jotkut jopa pelin kieltämistä mitä erilaisimmista syistä. Osataan sitä toki ulkomaillakin, sillä Yhdysvaltain kuluttajansuojaviranomaisella on kädet täynnä Pokemon Go -valitusten kanssa.

Tällä hetkellä viranomaisella on pöydällään yli 70 Pokemon Go -aiheista valitusta. Valtaosa valituksista liittyy pelistä maksettuun rahaan. Pelaajat vaativat hyvitystä siitä, että pelistä puuttuu ominaisuuksia sekä esimerkiksi siitä, että peliä kehittävä Niantic on estänyt kolmannen osapuolen sovellusten toimimisen ja bännännyt joitakin pelitilejä.

Myös sellaiset henkilöt, jotka eivät itse pelaa Pokemon Go:ta, ovat valittaneet pelistä. Syynä valituksiin on ollut esimerkiksi se, että peli houkuttelee pelaajia yksityisalueille ilman lupaa sekä se, että Pokemon-jahti on ylipäätään vaarallinen liikenteen keskellä ryntäileville pelaajille. Pokemon Go se siis jaksaa herättää tunteita, vaikka kesä onkin jo kääntynyt syksyksi.

Lähde: Polygon

Lisätietoja: www.pokemongo.com

Pokemon Go
Kaikki jutut aiheesta