UUSIMMAT

Joe Danger: pieni tiimi teki todellisen PS3-indie-helmen

09.06.2010 16:20 Miikka Lehtonen

En tiedä teistä, mutta itse olen bongannut monet PlayStation 3:n pelisuosikeistani PlayStation Networkin valikoimista. Lista sai tänään jatkoa, kun veikeästi nimetyn Hello Gamesin Joe Danger paukahti moottoripyörällään keulien PlayStation Networkiin. Pikkurahalla huippupelaamista, kuka valittaa?

Kun puhutaan indie-pelikehityksestä, monet ajattelevat helposti parrakkaita nuoria miehiä ahertamassa koneidensa ääressä oudon musiikin pauhatessa. Sellaisiahan meistä indie-miehistä monet ovat, mutta eivät kaikki. Hello Games on nimittäin neljän kivikovan peliveteraanin pystyyn pistämä pulju. Meriittilistalta löytyy Burnout 3, Geometry Wars: Galaxies, SEGA Superstar Tennis ja monia muita pelejä.

Joe Danger on Hello Gamesin ensimmäinen pelijulkaisu, joka yhdistelee hieman Excite Bikeä, Motocross Madnessia ja Trials HD:tä. Ideana on ajaa prätkällään radan päästä päähän tehden matkalla reippaasti temppuja ja kombotellen niin perkuleesti. Helppoa? Paperilla, ehkä. Silti niin hauskaa, värikästä ja sujuvaa.

Peli keräsi jo ennakkoon reippaasti huomiota indie-festivaaleilla ja lopullinen versio julkaistiin tänään PlayStation Networkin välityksellä. 12,95 euron hintalappu tuntuu parin tunnin pelaamisen perusteella ihan perustellulta, mutta palaamme asiaan lopullisen arvostelun myötä myöhemmin.

 

Linkki: Joe Danger

Lisää aiheesta

AaaaaAAaaaAAA ja muut indiekisan finalistit

Lue myös

E3dome – vuoden 2009 tapahtumien kertausta: Microsoft

Videopelaajilla huippureaktiot mutta rapakunto

Jurassic Park palaa ruuduille seikkailupelinä