Uusimmat

Johan yllätti! Nintendo teki nintendomaisen minipelikokoelman!! Arvostelussa Wii Party U!!!

23.11.2013 20:00 Jukka O. Kauppinen

Ei ole kuulkaa elämästäyllätykset päässeetloppumaan! Nintendo näet tekee pelejä! Perhepelejä!! Bilepelejä!!! Ja kukas muukaan niitä pelaa kuin Juho! Anttila! perheineen! Se on kuulkaa aika Wii Party UuuuuUUUUuun!

Vaikka Wii U tuo mukanaan GamePad-ohjaimen, on perinteinen Wii-kapula silti Wii Party U:n ytimessä. Itse asiassa siinä määrin, että pelin mukana tulee yksi kappale MotionPlus-kelpoisia Wii-ohjaimia. Valtaosa minipeleistä keskittyykin tutun Wii-ohjaimen hyödyntämiseen.

Jo nähtyjä pelejä ei ole kierrätetty, mutta muuten meno on tutunoloista. Tarjonta voidaan jakaa karkeasti kolmeen kategoriaan. Välillä ohjaimilla sohitaan ruudulle, sangen usein kapula käännetään sivuttain ja hahmoja käskytetään ristiohjaimella. Ajoittain hyödynnetään myös liikkeentunnistusta ohjainta kallistelemalla.

Minipelit kestävät yleensä muutamasta sekunnista pariin minuuttiin. Jotkut ovat silkkaa tuuripeliä, kun taas toisissa taidollakin on merkitystä. Useimmissa koitoksissa pelattavuus on hiottu suhteellisen toimivaksi, tosin eipä näissä karkeloissa kovin monimutkaisia temppuja edes tarvita.

Edellisen Wiin Wii Partyyn verrattuna Wii Party U yrittää vetää pesäeroa konsolin omalla GamePad-ohjaimella. Tälle löytyy käyttöä niissä minipeleissä, joissa yksi pelaaja kamppailee muuta porukkaa vastaan. Nämä osiot on korvattu kokonaan GamePad-koitoksilla, joissa muita vastaan pelaava leikkii kosketusnäytöllä. Ihan Nintendo Landin tasolle ei päästä, mutta kivaa vaihtelua nämäkin tarjoavat Wii Partyyn nähden.

Lue koko arvostelu: Wii Party U (Wii U)

Lisää aiheesta

Dance Central 3 (Xbox 360)

Disney Infinity (PC, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)

Skylanders: Swap Force (PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)

Wii Party (Wii)  

Worms: The Revolution Collection (Xbox 360)

Muropaketin uusimmat