Uusimmat

John Carmack haaveilee DS:stä

09.01.2007 14:31 Jukka O. Kauppinen

Kerroimme äskettäin iD Softwaren uudesta kännykkäpelistä, 3d-grafiikalla toteutetusta Orcs & Elves –seikkailusta. Kertoman mukaan Carmack haaveilee sen tekemisestä myös Nintendo DS –käsikonsolille.

Carmack mobiilipeli Orcs & Elves on jenkkipelaajien mukaan laadukas ja pelattava taskuroolipeli. Euroopassa se tosin ilmestyy vasta helmikuussa.

Mikäli Carmackin haaveet toteutuvat nähdään se myös muillakin pelikoneilla. Wired-teknologialehden Chris Kohler näet kertoo, että Carmack kertoi hänelle toivovansa Orcsin löytävän tiensä muillekin pelikoneille.

”Toivoaksemme voimme tehdä Orcs & Elvesin myös DS:lle, samalla kun kehitämme sitä edelleen uudella alustalla. Se olisi ensimmäinen suora askeleemme Nintendon maailmaan”, tekniikkamestari Carmack kertoi Kohlerille.

iD:n suhteet Nintendoon eivät olleet aikoinaan erityisen lämpimät, sillä kovaan meininkiin ja räväkkään pelattavuuteen tottuneet räiskintägurut törmäsivät rajusti Nintendon lapsiystävälliseen linjaan. Vihreä veri ei sopinut iD:n peleihin.

Toivottavasti kavereita onnistaa ja Orcs löytää tiensä myös DS:lle. Kunnon länsimainen hack’n’slash-seikkailu klassisten Might & Magic –pelien tyyliin olisi tervetullut tarjoamaan vaihtoehto niille ainaisille japsiropeiluille.

Ja onhan samalla hauska seurata miten vanhat pc-tekniikkasäätäjät pitävät pitkästä aikaa hauskaa uusien, pikkuruisten pelialustojen kanssa. Kännykkä- ja taskukonekoodaaminen on joidenkin mielestä jopa rentouttavaa nykytietokoneille ja superkonsoleille väsäämisen rinnalla.

Lue lisää eDomesta:

Doom matkapuhelimeen

iD Softwarelta yllätyspeli

Quake 3 kämmenmikroille

DoomRPG

Haastattelussa John Carmack

Doom 3 (Xbox)

Quake IV (pc, Xbox 360)

Mikä iD Softwaren klassikoista pitäisi tehdä uusiksi?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat