John Carmackista Oculusin teknologiajohtaja

07.08.2013 19:30 | Juho Anttila

John Carmack on peliohjelmoijalegenda, mies id Softwaren takana ja muutenkin yksi alan arvostetuimmista guruista. Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit puolestaan nähdään joidenkin toimesta jopa pelaamisen tulevaisuutena. Carmack on hehkuttanut Oculus Riftiä aiemminkin, mutta nyt kaksi kovaa ovat yhdistäneet voimansa konkreettisesti.

Carmack tulee jatkossa toimimaan Oculus Riftiä kehittävän Oculusin teknologiajohtajana. Carmackin tasoisen nimen nappaaminen Oculus-leiriin on merkittävä temppu sekä teknologian että Oculus Riftin julkisuuskuvan kannalta. Jo ennestään innostunutta kohinaa ympärilleen kerännyt laite on nyt entistä kuumempi juttu.

Teknologiajohtajan pesti työllistänee Carmackin jatkossa suhteellisen täysipäiväisesti, mutta mies ei silti ole jättänyt asemaansa id Softwarella. Jatkossa Carmack istuu siis kahdella pallilla. Se, kuinka paljon ja millä tavalla id Software miestä jatkossa kuormittaa on tällä hetkellä epäselvää.

Id Softwaren ympärillä on kuohunut viime aikoina enemmänkin. Loppukeväästä huhuttiin Doom 4 -peliprojektin ja koko firman olevan pahoissa vaikeuksissa. Kesäkuussa firma menetti pitkäaikaisen toimitusjohtajansa, Todd Hollensheadin. Ei mikään ihme, että Carmack suuntaa katseensa mieluummin huippukiinnostavan teknologian suuntaan, joskin kaksoisrooli kummastuttaa. Ehkä Carmackin sydän ei vain anna myöten jättää jo vuonna 1991 perustettua id Softwarea, mutta uskallan väittää, että miehen rooli studiossa tulee jatkossa olemaan huomattavasti nykyistä kevyempi.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

John Carmack: unohtakaa haaveet pelien Linux-versioista

Tuleeko virtuaalitodellisuudesta lopultakin totta? Dome testaa!

Oculus Rift –virtuaalilasit: ”voivat muuttaa videopelit”

Muropaketin uusimmat