UUSIMMAT

Johtavilla Steam-pelien keräilijöillä on yli 13 000 peliä tilillään – Arvo kymmeniä tuhansia

16.05.2017 19:00 | Muropaketin toimitus

PC-pelejä keräillään nykyään digitaalisesti. Steamissa innokkaimmilla käyttäjillä on tilillään jo yli 10 000 peliä.

Pelikeräilyä on monenlaista, ja monet harrastajat keräilevät esimerkiksi Nintendon klassisten konsoleiden pelejä. Yksittäiselle konsolille on kuitenkin tarjolla rajattu määrä pelejä – jopa historian suosituimmalle konsolille, PlayStation 2:lle, julkaistiin ”vain” noin 2500 peliä.

PC:llä tilanne on kuitenkin toinen, sillä pelitarjonta on konsoleihin verrattuna valtava. PC Gamer kertookin tuoreessa artikkelissaan keräilijöistä, jotka keräävät digitaalisia PC-pelejä Valven pelipalvelu Steamissa.

Steam Databasen listalta selviää, että maailman innokkaimmalla Steam-pelien keräilijällä on tilillään yli 13 500 peliä. Kymmenen tuhannen pelin rajan on ylittänyt yli kymmenen keräilijää – lista ei tosin näytä olevan aivan ajan tasalla, sillä monien käyttäjien yksittäiset profiilit paljastavat korkeamman lukumäärän.

Tuhansien pelien haaliminen saattaa kuulostaa peruspelaajasta järjettömältä, eikä harrastuksen outous ole jäänyt itse keräilijöiltäkään huomaamatta.

”Yhteen aikaa kyselin itseltäni, mitä hittoa olen tekemässä ja miksi”, myöntää liki 11 000 peliä omistava Hyptronic.

Ajan myötä keräilijä kertoo kuitenkin oppineensa hyväksymään harrastuksensa ja nauttimaan siitä. Hyptronic kertoo pitävänsä siitä, että hänelle on Steamissa tarjolla monia pelejä, joista hän voi pelata mitä tahansa.

PC Gamerin haastattelemat keräilijät ovat ryhtyneet harrastukseen erilaisista syistä, esimerkiksi saadakseen pelaajana runsaasti vaihtelua tai säilyttääkseen valikoimasta katoavia pelejä – tai ihan vaan silkasta keräilemisen ilosta.

Monien keräilijöiden kokoelma on arvoltaan kymmeniä tuhansia dollareita, esimerkiksi Hyptronicin hankkimien pelien yhteenlaskettu arvo on yli 83 000 dollaria, eli reilut 75 600 euroa. Keräilijät ovat kuitenkin olosuhteiden pakosta opetelleet älykkäiksi hankinnoissaan ja odottamaan pelitarjouksia ja Steamin alennusmyyntejä. Niinpä Hyptronic ja muut keräiljät ovat todellisuudessaan maksaneet peleistään vähemmän, kuin niiden arvo täyteen hintaan olisi.

Alkuperäinen artikkeli on luettavissa PC Gamerin sivuilta.

pelihistoria
Kaikki jutut aiheesta