Jokohan Squarelle kelpaa? Tomb Raider on myynyt yli 8,5 miljoonaa kappaletta

07.04.2015 13:00 | Miikka Lehtonen

Yksi viimeisten vuosien hölmöimmistä kommenteista tuli suoraan Square Enixiltä, kun firman japanilaispomot ilmoittivat olevansa pettyneitä muun muassa Tomb Raiderin hillittömän vahvaan myyntitahtiin. Jokohan nyt alkaisi heitäkin miellyttää?

Parin vuoden takainen Tomb Raider oli menestys niin arvosteluista kuin myynneistä puhuttaessa, ainakin jos Square Enixin japanilaisjohdolta ei kysytty. Sarjassamme ”realistiset odotukset” firman pomot ilmoittivat nimittäin vuoden 2013 talouskatsauksessaan, että Tomb Raider, samoin kuin länsimaiset pelit yleensäkin, olivat olleet firmalle myyntipettymyksiä. Tomb Raider oli tuolloin myynyt yli 3,4 miljoonaa kappaletta, eli hyvin.

Tuoreen tiedotteen mukaan se uusin Tomb Raider on nyt myynyt yli 8,5 miljoonaa kappaletta ja on Tomb Raider -sarjan parhaiten myyty peli. ”Tomb Raider paitsi innosti vanhoja fanejamme, myös loi uusia ja näin nosti sarjan aivan uudelle tasolle. Pelin hämmästyttävät myynnit kuvaavat pelaajien intohimoista reaktiota peliimme. Studiomme on ylpeä siitä, mitä olemme saavuttaneet”, Crystal Dynamicsin studiopomo Darrell Gallagher riemuitsi uutisista.

Jokohan alkaisi Squaren johdollekin kelvata, vai tarjoaakohan se vieläkin kivan tekosyyn sille, miksi firman talous horjuu ja heiluu?

Lähde: Tomb Raider

Muropaketin uusimmat