UUSIMMAT

Jopa Notch valittaa Oculus Riftin hinnasta: ”olisipa minulla varaa”

07.01.2016 14:25 | Jukka O. Kauppinen

Niin se virtuaalitodellisuuden vallankumous sitten siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Tai konsoleille. Tai jonnekin muualle kuin Oculus VR:n käsiin. Virtuaalitodellisuuden suuri airut näet julkaisi lopultakin tiedon Oculus Rift -virtuaalilasien hinnoittelusta, ja kyllähän siinä karvat nousivat pystyyn.

Että semmoiset 750 euroa keskisemmässä Euroopassa ja hyvinkin 800+ euroa Suomessa. Siihen vielä päälle koneen ja näytönohjaimen päivitykset niin, että PC jaksaa pyörittää virtuaalitodellisuutta riittävällä ruudunpäivitysnopeudella, niin puhutaan tosiaan hirmuisista hinnoista.

 

Jopa Markus ”Notch” Persson, eli rakastamamme Minecraft-miljardööri, totesi Oculusin hinnasta näin:

notch_oculusrift_uut201601_nosto

 

Miikka Lehtonen puolestaan ynnäsi asiaa näin:

Suoraan sanoen se on aivan helvetisti liikaa. Olin itse lähdössä täysillä mukaan VR:n uuteen tulemiseen, mutta ei kyllä kiinnosta maksaa vajaata 800 euroa lasien ensimmäisestä kuluttajaversiosta. Täytyy myös muistaa, että pelkkä Oculus Rift ei riitä. Lasit pyörivät korkealla resoluutiolla ja VR-pelien täytyy pyöriä vähintään 90 FPS:n nopeudella, jotta pelaajalle ei tule kokemuksesta hirvittävää pahoinvointia. Tarvitaan melkoista PC-rautaa pyörittämään näyttäviä ja moderneita pelejä sellaisilla nopeuksilla ja resoluutioilla. Yhtälöä pahentaa vielä se, että paketti ei sisällä edes ainuttakaan Oculus Touch -ohjainta, eli 3D-ohjauksen mahdollistavia erityisohjaimia.

Aiemmin Oculus VR -yhtiö oli ennakoinut laitteen hinnan asettuvan noin 350 dollarin hujakoille.

350 taalan hinnasta kerrottiin kuluttajille viime syksynä, vaikka firmassa tiedettiin jo tuolloin todellisen hinnan asettuvan noin 600 dollariin. Toisin sanoen: firma valehteli.

Oculusin mukaan 600 taalaakin on silti liian vähän, ja jokainen laite myydään tappiolla.

Taisi kyllä käydä niin, että ainakin Oculuksen virtuaalitodellisuusjuna meni jo. Katsellaan seuraavaksi miten käy vaikkapa Samsung VR:n, HTC Viven ja ennen kaikkea PlayStation VR:n. Luulenpa, että PlayStation VR nousi juuri ainakin pelaajille vahvaksi ja helpoksi vaihtoehdoksi. Mutta kyllä me vielä ehdimme pettyä monta kertaa, ei huolta!

Lisää aiheesta

Oculus Rift on hirvittävän hintainen

Valven virtuaalitodellisuuslasien mysteeriteknologia paljastui

Oculus-ohjainten julkaisu viivästyy

Valven virtuaalitodellisuuslasit myöhästyvät teknisen läpimurron vuoksi

Virtuaalitodellisuudesta ennustetaan hurjaa miljardimarkkinaa

PlayStation VR: yleiskatsaus peleihin

Virtuaalitodellisuuspeliraapailuja: Rigs, Battlezone, Robinson…

 

Keskustelu

Onhan se kauheaa että myydää kustoimoitua rautaa hyvällä hinnalla eikä kasaa paskaa huonolla resoluutiolla halvalla.

Dome voi laittaa lisää PS4 VR hypeuutisia mielummin kun se kikkare on näköjään parempi.

”Dome voi laittaa lisää PS4 VR hypeuutisia mielummin kun se kikkare on näköjään parempi.”

Paha sanoa mikä näistä eri VR-virityksistä on parempi, saati paras, kun niitä ei ole vielä kaupassa. Katsotaan sitten kun on kaikista riittävästi kokemusta.

Siihen saakka hypetän ja dissaan kaikkia tasapuolisesti sen mukaan mitä ne kulloinkin ansaitsevat.

-jok

Kiitos Dome, että olette minun kanssani samaa mieltä. Minä ostan VR-lasit vasta sitten kun niitä myydään Tokmannilla kuluttaja-ystävälliseen hintaan! PISTE
/s

Jos oculus rift laittaa koneen kuin koneen kyykkyyn nykypäivän peleillä niin pistää miettimään et mitä ne sit pelaa sillä playstation VR hommalla? Jotai Crash Bandicoot 1? xD

Tosi hyvähän se on et kehittävät tuommosia mut uskon et joskus parin kymmenen vuoden päästä ollaa vasta hiottu tekniikkaa nii paljo että se on oikeesti kuluttajalle hyvä ostos. 3D leffatki suurinosa ihmisistä tuntuu haluavan kattoo vaa normaalina nii tuntuu et ainaki nämä ekat VR hommelit tulee floppaamaan ja pahasti… Olis kyl siltiki siisti päästä kokeilee.

”Jos oculus rift laittaa koneen kuin koneen kyykkyyn nykypäivän peleillä niin pistää miettimään et mitä ne sit pelaa sillä playstation VR hommalla?”

Yllättävän hyvin, itse asiassa. Ei ollut testipelaillessa ongelmia:

https://muropaketti.com/peli/playstation-vr-yleiskatsaus-peleihin/
https://muropaketti.com/peli/artikkelit/playstation-vr-until-dawn-rush-of-blood
https://muropaketti.com/peli/artikkelit/playStation-vr-london-heist

-jok

No jos tällä korvaa tuon neljän tonnin OLED-telkun niin kyllä siihen pystyy vielä näyttikset päälle ostamaan ennen kuin päästään samoihin hintoihin :)

Tilaukseen menee.

Tuon Oculuksen saa Suomeenkin tilattua Oculus Riftin kaupasta tuolla ”halvalla” 750e hinnalla. Eli tuo 800+e Suomessa ei sinänsä pidä paikkaansa. Jos näitä joskus tulee jälleenmyyjille myytäväksi asti niin asia on toinen, mutta lieneekö hintakin jo siinä vaiheessa pudonnut.

Vau, enpä olisi uskonut, enpä olisi uskonut kuinka typerryttävää tekstiä täältä voikaan lukea. Peleihin, viihteeseen ja yleisesti teknologiaan vihkiytynyt saitti on näin kehitysvastainen?
Ennen sai pelkät videolasit tonnilla, nyt saa 300 kustomoidun osan, huippulinsseillä, ennennäkemättömillä OLED näytöillä varustetun ensimmäisen generaation tuotteen täysin uudessa tuotekategoriassa hintaan 742e ja täällä tämmöinen itku ja raivo? Etenkin, kun Oculus on vielä moneen otteeseen hokenut että hinta on hi-end laitteen hinta, eikä ekalla generaatiolla tähdätä massoihin.

Hinta on tosiaan Suomeen tuo 742e, eikä mikään toimittajan tuulesta repimä ”+800e”. Voisiko edes pikkuriikkisen(!) tehdä taustatutkimusta ennen kuin maalaa tähän sävyyn sontaa seinille? Tämä on kuin suoraan jostain ilta-sanomista.

Gobsmacked on ainoa termi joka tulee mieleen tämän ”uutisen” luettua. Eikö teitä yhtään hävetä?

ps. Ja mitä ihmettä se Notchikin valittaa, kun saa ilmaiset lasit Kickstartissa olleena?

Muropaketin uusimmat