Jopa Notch valittaa Oculus Riftin hinnasta: ”olisipa minulla varaa”

07.01.2016 14:25 | Jukka O. Kauppinen

Niin se virtuaalitodellisuuden vallankumous sitten siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Tai konsoleille. Tai jonnekin muualle kuin Oculus VR:n käsiin. Virtuaalitodellisuuden suuri airut näet julkaisi lopultakin tiedon Oculus Rift -virtuaalilasien hinnoittelusta, ja kyllähän siinä karvat nousivat pystyyn.

Että semmoiset 750 euroa keskisemmässä Euroopassa ja hyvinkin 800+ euroa Suomessa. Siihen vielä päälle koneen ja näytönohjaimen päivitykset niin, että PC jaksaa pyörittää virtuaalitodellisuutta riittävällä ruudunpäivitysnopeudella, niin puhutaan tosiaan hirmuisista hinnoista.

 

Jopa Markus ”Notch” Persson, eli rakastamamme Minecraft-miljardööri, totesi Oculusin hinnasta näin:

notch_oculusrift_uut201601_nosto

 

Miikka Lehtonen puolestaan ynnäsi asiaa näin:

Suoraan sanoen se on aivan helvetisti liikaa. Olin itse lähdössä täysillä mukaan VR:n uuteen tulemiseen, mutta ei kyllä kiinnosta maksaa vajaata 800 euroa lasien ensimmäisestä kuluttajaversiosta. Täytyy myös muistaa, että pelkkä Oculus Rift ei riitä. Lasit pyörivät korkealla resoluutiolla ja VR-pelien täytyy pyöriä vähintään 90 FPS:n nopeudella, jotta pelaajalle ei tule kokemuksesta hirvittävää pahoinvointia. Tarvitaan melkoista PC-rautaa pyörittämään näyttäviä ja moderneita pelejä sellaisilla nopeuksilla ja resoluutioilla. Yhtälöä pahentaa vielä se, että paketti ei sisällä edes ainuttakaan Oculus Touch -ohjainta, eli 3D-ohjauksen mahdollistavia erityisohjaimia.

Aiemmin Oculus VR -yhtiö oli ennakoinut laitteen hinnan asettuvan noin 350 dollarin hujakoille.

350 taalan hinnasta kerrottiin kuluttajille viime syksynä, vaikka firmassa tiedettiin jo tuolloin todellisen hinnan asettuvan noin 600 dollariin. Toisin sanoen: firma valehteli.

Oculusin mukaan 600 taalaakin on silti liian vähän, ja jokainen laite myydään tappiolla.

Taisi kyllä käydä niin, että ainakin Oculuksen virtuaalitodellisuusjuna meni jo. Katsellaan seuraavaksi miten käy vaikkapa Samsung VR:n, HTC Viven ja ennen kaikkea PlayStation VR:n. Luulenpa, että PlayStation VR nousi juuri ainakin pelaajille vahvaksi ja helpoksi vaihtoehdoksi. Mutta kyllä me vielä ehdimme pettyä monta kertaa, ei huolta!

Lisää aiheesta

Oculus Rift on hirvittävän hintainen

Valven virtuaalitodellisuuslasien mysteeriteknologia paljastui

Oculus-ohjainten julkaisu viivästyy

Valven virtuaalitodellisuuslasit myöhästyvät teknisen läpimurron vuoksi

Virtuaalitodellisuudesta ennustetaan hurjaa miljardimarkkinaa

PlayStation VR: yleiskatsaus peleihin

Virtuaalitodellisuuspeliraapailuja: Rigs, Battlezone, Robinson…