UUSIMMAT

Joukkorahoitettu suomalaisroolipeli Myrskyn sankarit julkaistaan viikonloppuna

24.07.2013 11:15 | Jukka O. Kauppinen

Käsikirjoittaja, pelisuunnittelija Mike Pohjola löi pöytään viime vuoden kesällä pitkään pyörittelemänsä haaveen lapsille suunnatun roolipelin tekemisestä. Joukkokeräyksen kautta Myrskyn sankarit -pelille kertyikin kehitysbudjetti kasaan ja työn tuloksista päästään nauttimaan tulevana viikonloppuna.

Kuten 2012 kerroimme

Pohjola on haaveillut projektista jo pitkään. Vuonna 2010 hän voitti Kultainen lohikäärme –elämäntyöpalkinnon työstään roolipelien parissa. Ottaessaan palkintoa vastaan hän sanoi aikovansa seuraavaksi tehdä roolipelin lapsille. ”Olen puhunut tästä niin kauan, että nyt päätin ottaa härkää sarvista”, Pohjola myöntää. ”Oman lapsen saaminen varmasti lisäsi motivaatiota.”

Aiemmin Mike Pohjolalta on julkaistu kolme roolipeliä. Myrskyn aika (2003), Iron Skyn tekijöiden scifi-parodiaan pohjaava Star Wreck –roolipeli (2006) sekä tyttöbbändistä kertova Tähti (2007). Niiden lisäksi Pohjola on kirjoittanut romaaneita, näytelmiä, lyhytelokuvia sekä interaktiivisia transmedia-tarinoita – ja saanut kaikista myös palkintoja.

Myrskyn sankarit kertoo Robin Hoodin tai Tähtien sodan tyyliin urheista kapinallisista, jotka seikkailevat metsässä, etsivät aarteita ja taistelevat hirviöitä sekä pahan keisari Zangaviuksen joukkoja vastaan. Samaan maailmaan sijoittui jo Pohjolan ensimmäinen julkaistu roolipeli Myrskyn aika.

Ja näin, peli on valmis ja samalla se on ensimmäinen suomalainen joukkorahoitettu roolipeli. Etteikö jopa ensimmäinen joukkorahoitettu pelikin. Esimerkiksi videopelirintamallahan on nähty jo useita keräysyrityksiä, mutta tähän mennessä ne ovat enimmäkseen epäonnistuneet surkeasti.

Pelin julkaisu on historiallista, sillä suomenkielistä suurelle yleisölle tarjolla olevaa roolipeliä ei ole julkaistu kahteenkymmeneen vuoteen. 1990-luvulla kirja- ja lelukaupoissa myytiin useita menestyksellisiä roolipelejä, etupäässä käännöksiä amerikkalaisista peleistä. Sami Järvi, yksi pelin joukkorahoittajista, Remedyn luova johtaja, Max Payne ja Alan Wake -videopelien käsikirjoittaja kommentoi: ”Myrskyn sankarit on hieno ja tärkeä teos, joka tuo viimeinkin roolipelit laajemman yleisön ja uuden sukupolven ulottuville.”

Myrskyn sankarit – Suurkuninkaan miekka –pelissä urheat metsäläiset kamppailevat pahan keisari Zangaviuksen joukkoja vastaan. Myrskyn sankareissa roolihahmot voivat olla esimerkiksi ritareita, velhoja tai sikopaimenia, jotka kapinoivat hirmuhallintoa vastaan. Yksi pelaajista on pelinjohtaja, joka vie tarinaa eteenpäin ja kuvailee ympäristöä. Peli on suunnattu sekä kokeneille roolipelaajille että aloittelijoille.

Peli julkaistaan tänä viikonloppuna järjestettävässä Ropecon-tapahtumassa. Sitä voinee jo kysellä roolipelikaupoista, ja peliä myydään ainakin Fantasiapeleistä 25 euron hintaan.

Lisätietoja: http://www.myrskynsankarit.fi

Lisää aiheesta

Assault Wave –suomipeli sotii länsirintamalla

Mike Pohjola haluaisi tehdä roolipelin lapsille

Spearhead Platoon on suomalaisnäkemys kolmannen maailmansodan panssaritaisteluista

Suomalainen seikkailuroolipeli Myrskyn sankarit ilmestyy syksyllä