UUSIMMAT

Juhlista GTA III:n synttäreitä naurettavan halvan GTA:n avulla

21.10.2011 09:54 | Miikka Lehtonen

On vaikea uskoa, että Grand Theft Auto III:n julkaisusta on jo 10 vuotta. Vai pikemminkin vain 10 vuotta? Tuntuu kuin sen jälkeen pelimaailmassa olisi tapahtunut aivan hirveästi — ja niin tietenkin onkin. Tarjoilemme GTA:n juhlavuoden kunniaksi nostalgiapläjäyksen, sekä kovan tipsin siitä, mistä voit ostaa peliklassikot pikkurahalla.

Muistan edelleen sen sateisen päivän, jolloin sain GTA III:n käsiini. Olin toki ollut suuri GTA:n ystävä siitä asti, kun — ihan rehellisesti sanottuna — waretin kaveriltani alkuperäisen GTA:n eräillä LANeilla. Emme olleet ikinä nähneet mitään niin anarkistista ja juhlallisen väkivaltaista missään mainstream-pelissä. Gourangat ja muut ovat vieläkin osa yhteistä kulttuurikäsitteistöämme.

Mutta GTA III. Olin nähnyt pelistä kuvia jo ennakkoon ja odotusarvoni olivat sekoitus puhdasta innostusta ja pelkoa. 3D-väännökset klassisista peleistä olivat vuonna 2001 suuri juttu ja suurin osa niistä oli kauniisti sanottuna paskaa. Mutta GTA-hemmo seisomassa korkealla mäellä singon kanssa, katselemassa alhaalla avautuvaa kaupunkia ja sen kaaosta? Eihän tämä voisi olla huono peli.

Eikä ollutkaan. Nopea testaus muuttui koko yön sessioksi ja GTA III vei sen verran totaalisesti mukanaan, että useampikin velvollisuus unohtui silmänräpäyksessä. Voi sitä nostalgiaa.

Ja nyt näistä päivistä on kulunut 10 vuotta. GTA III aloitti kokonaisen peligenren, myi hillittömiä määriä ja muutti Rockstarin pienestä kulttiporukasta pelimaailman suureksi tekijäksi. Ja nyt se edeltäjineen ja seuraajineen voi olla sinun vaivaisella kympillä.

Rockstar kun juhlistaa peliklassikkonsa synttäreitä tarjoamalla GTA Complete Packia Steamissa kympillä. GTA, GTA II, GTA III, GTA Vice City, GTA San Andreas, GTA IV ja Episodes From Liberty City tarjoavat kirjaimellisesti 200 tuntia pelattavaa, eli hinta-laatu-suhde on ainakin kohdallaan.

Mutta jatketaan silti nostalgian pinkin pehmeissä tunnelmissa. Paukuttakaas kommentteihin omia GTA-muistojanne. Niitä meillä kaikilla varmasti on!

Linkki: GTA Steamissa

Lue myös

Norjan EA pelaa arveluttavaa peliä Battlefield-arvostelujen kanssa

Domen arvosteluviikko 41/2011: Battlefield 3, Rage, Williams Pinball Classics, Assassin’s Creed Revelations…

Miksi L.A. Noiren PC-versio viipyy? Rockstar selittää…

Pleikkarikaksikon uudet cooppiseikkailut: arvostelussa Ratchet & Clank: All 4 One

Uncharted 3 on nykypelien suurinta seikkailua

Keskustelu

Johtunee siitä, että sitä ei ole uusioitu, toisin kuin GTA ja GTA II, jotka siis nykyään pyörähtävät ihan natiivisti Windowsissa.

gamersgate.co.uk:sta GTA Complete SISÄLTÄEN GTA IV ja Episodes from Liberty City 4.99 punnalla.. Steam paketti huomattavasti kalliimpi, jos haluaa molemmat.

Muistan lähinnä kun GTA3:a sai muokattua ihan perhanasti jo täysi idioottikin vaan niitä tiedostoja muokkaamalla :D autojen määrää ja nopeutta ja aseiden tehoa jne

9: Nämä ovat näitä Steamin hinnoitteluihmeitä. Juurikin se 9,99 euron paketti on se paras hankittavaksi.

Olenkohan nyt ostamassa oikeaa packia: ”Grand Theft Auto Complete Pack”, hinta vain 9,99€.

Mukana tuli myös GTA IV + lisäosat. Ihmettelen vain, kun siinä yläpuolella oli GTA Classic pack tms., jossa ei ollut GTA IV, mutta maksoi ~10,19€ ?

Omat GTA3-kokemukseni olivat varsin yhteisöllisiä vaikkei pelistä moninpeliä löytynytkään. Joskus on näet varsin hyödyllistä kun kaikki viihde-elektroniikka on samassa läjässä (telkkari, pleikkari, puucee).

Hengailin silloisen PS2FINin (nyk. KonsoliFIN) porukoiden kanssa irkissä ja vaihdoimme kommentteja kesken pelaamisen; ”missä kohdin sinä olet?”, ”miten tuosta pääsee ohi?”, ”jumankauta, arvatkaa mitä mulle tapahtui?!”

Ah, mainioita muistoja :)

Pitää sitten valita complete pack, kun etusivulla oleva linkki on classic pakettiin josta puuttuu IV ja lisäosat. Ja on hieman kalliimpi.

Ei puutu! Lisäsin uutiseen.

Oma GTA-historiani ulottuu jo siihen ensimmäiseen, joka oli jo sekin kerrassaan hyvä peli. Etäisiä muistoa bussilla ajelusta ja rähinätehtävistä kaikuu takaraivossa. Ja tietysti pirisevän puhelimen viereen parkkeeraamisesta puistossa ;-)

Uskaltaisikohan niitä kokeilla virkistää…

jok

Tulipa ostettua pois tuo complete pack. Kyllähän tuossa vaikuttais kaikki olevan.

@1 Ei toki.

Includes 5 items: Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto IV, Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City, Grand Theft Auto: San Andreas, Grand Theft Auto: Vice City

@1 Ei puutu.

Kyllä itekki muistaa kuinka hyvän kaverin kanssa saatii näpit tuohon kolmosee kiinni. Sitä kyllä sitten pelattii. Lopulta kun tuli eteen ”mahdoton” tehtävä nii koodit haettii ja lennettii autolla sen risan sillan yli josta sit pääs kahteen viimesee kaupunkiin vapaasti rällämään.

Puuttuuko tuosta ”complete” -kokoelmasta todellakin GTA:San Andreas?

Muropaketin uusimmat