UUSIMMAT

Juho, Mikki ja taikapensseli – arvostelussa Power of Illusion

17.01.2013 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Juho ja Mikki. Hyvät kaverukset! Ja miten käy, kun mukaan laitetaan taikapensseli ja Oswald?

Power of Illusionin juttu on Mikin mukanaan kantama pensseli ja taikatemput, joita sen avulla voi tehdä. Paitsi että suti käy hyökkäysaseesta, voi sillä myös taikoa erilaisia esineitä esille tai kadoksiin. Erikoisvoimaa voi tosin käyttää vain määrätyissä paikoissa.

Taikominen tapahtuu joko seuraamalla kosketusnäytölle ilmestyviä ääriviivoja tai kumittamalla kosketusnäytön kuva pois. Hutiloidusta sutimisesta saa palkinnoksi vajaatehoisen apuvälineen, kun taas nappisuoritus palkitaan paremmin toimivalla esineellä.

Piirtämisestä ei valitettavasti saada pelin aikana kovin paljoa irti. Puzzlet ovat yksinkertaisia ja piirrettävät kuviotkin toistavat pian itseään. Sinällään omaperäinen idea olisi omannut potentiaalia pirteämpäänkin tulkintaan. Tällaisenaan se jää, anteeksi sanaleikki, luonnosasteelle.

Mikin luonnoskirjaan mahtuu myös kourallinen erikoistaitoja. Näitä hyödyntämällä voi taikoa vaikkapa aiemmin pelastetun kaverin avuksi tai pudottaa ilkiöiden päälle lohkareen. Erikoiskykyjä tarvitaan kuitenkin lopulta aika harvoin, pääosan aikaa niiden käyttäminen tuppaa unohtumaan.

Lue koko arvostelu: Epic Mickey: Power of Illusion (3DS)

Lisää aiheesta

Epic Mickey – ensikosketuksessa Disneyn arkistoista ammentava seikkailu

Epic Mickey (Wii)

Epic Mickey 2: The Power of Two (PS3, Xbox 360, Wii, Wii U)

Lue myös

DmC: Devil May Cry -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Farming Simulator 2013 (PC)

Paper Mario: Sticker Star (3DS)