Juho tykkää Max Payne 3:n yksinpelistä – mutta moninpelikin oli jopa innovatiivinen

28.05.2012 22:30 | Jukka O. Kauppinen

Joko luit Tero Lehtiniemen arvostelun Max Payne 3 -räiskintäpelistä? Nyt kannattaa, jos koskaan, sillä myös Juho Anttila on takonut Rockstarin räiskintäpeliä toisen mielipiteen verran.

Moninpelipakettiin on rakennettu syvyyttä samoilla tässä vaiheessa jo hyvin tutuilla keinoilla. Kerättävää ja tavoiteltavaa riittää erilaisten hahmoluokkien, aseiden ja erikoisominaisuuksien muodossa parhaimmillaan kymmeniksi tunneiksi. Kokemusta jaetaan jos jonkinlaisista tempuista, joten taivaanrannassa siintää aina jotain tavoiteltavaa.

Pelirytmi on pahimpia ADHD-räiskintöjä rauhallisempi, mikä sopii ainakin allekirjoittaneelle mitä parhaiten. Kenttiä voisi tosin olla enemmänkin ja tällaisenaan ne käyvät täydellä 16 pelaajan porukalla äkkiä aika ahtaiksi. Toisaalta toimintaa ei myöskään pääse syntymään turhaa tyhjäkäyntiä.

Pelimuotojen joukkoon on tavallisten kuolonotteluiden lisäksi upotettu pari kiinnostavampaakin koukkua. Näistä ensimmäinen, Payne Killer päästää kaksi pelaajista itse Max Paynen ja ystävänsä Passoksen saappaisiin. Sankarit ovat tusinataavetteja vahvempia, mutta vastapainoksi he joutuvat taistelemaan koko muuta porukkaa vastaan. Tappamalla jompi kumpi nimihahmoista pääsee itse pelaamaan tämän saappaisiin. Tämä on myös se tapa, jolla erän voittamiseen tarvittavia pisteitä kerrytetään.

Toisen mielipiteen löydät kokonaisuudessaan peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Lue koko juttu: Max Payne 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Alter Ego (PC)

Bloodforge (Xbox 360)

Diablo III (Mac, PC)

Kinect Star Wars (Xbox 360)

Torchlight II -ennakko (Mac, PC)

Ys: Oath at Felghana (PC)