UUSIMMAT

Julkaisematon Star Wars Battlefront 3 kiertää pelitalojen välejä

04.12.2012 15:08 | Jukka O. Kauppinen

Edesmenneen brittiläisen pelikehittäjän Free Radical Designin perintö jälkipolville ei jäänyt kovinkaan kummoiseksi. Firman viimeinen julkaistu peli Haze oli pieleen mennyt räpellys, eikä Radical saanut koskaan valmiiksi viimeiseksi jäänyttä Star Wars Battlefront III -projektiaan. Mutta sehän ei pientä sanasotaa ole koskaan estänyt.

Free Radicalin perustaja Steve Ellis ja pelin julkaisijana toimineen LucasArtsin edustaja ovat näet erittäin eri mieltä Battlefront III:n kohtalosta.

Steve Ellis kertoi GamesTM-lehdelle, että Battlefront III oli 99 prosenttisesti valmis ja paras peli, mitä Free Radical oli koskaan tehnyt. Sitten LucasArts vain veti yhtäkkiä maton pelin alta ja tuhosi samalla koko firman.

LucasArtsin nimettömäksi jäänyt edustaja puolestaan avautui GameSpotille hyvin erilaisella äänensävyllä.

”Peli oli parhaimmillaankin vain 75 prosenttisen valmis. Eikä se edes ollut kummoinen.”

”Me kaikki halusimme niin kovasti jatkoa Battlefront-sarjalle. Mutta Free Radical myöhästeli jatkuvasti. LucasArts jatkoi milestone-maksujen maksamista vain silkasta myötätunnosta, sillä halusimme niin kovasti pelin valmistuvan.”

LucasArtsin henkilö kuitenkin ynnää, että Free Radical ei saanut peliä missään vaiheessa toimimaan. Tekoäly puuttui, pelimoottori oli keskeneräinen eikä se edes toiminut Xbox 360:llä.

Tappelu syistä ja seurauksista jatkuu yhä, sillä Ellisin kiistää seuraavassa vastineessaan kaiken vastuun.

Miten lienee. Faktaa on kuitenkin se, että Free Radical failasi AAA-hitiksi tähdätyn Haze-räiskinnän kaikin tavoin, enkä sen kaameuden jälkeen usko että Battlefront III:sta olisi tullut sen parempaa.

Lue jutut:

Lisää aiheesta

Haze (PS3)

Crytek osti TimeSplitters-kehittäjän

Löysää rahaa takataskussa? Osta hyvä pelistudio

Haze oli huono koska PS3