UUSIMMAT

Julkaisija ja kehittäjä nöyrinä: Sword of the Stars II:n julkaisu oli fiasko

31.10.2011 11:40 Jukka O. Kauppinen

Sword of the Stars on vallan mainio avaruusstrategiapeli, jota 4X-genren ystävät ovat hakanneet antaumuksella vuosikaudet. Ja mikäs sen parempaa, kuin saada hyvään peliin hartaasti odotettu jatko-osa.

Joskus homma vain ei ihan toimi. Viime perjantai taisi olla kehno päivä, sillä sekä Battlefield 3:n että Sword of the Stars II:n kiireisimmät pelaajat putosivat melkoisiin ansakuoppiin. Bugeja ja vikoja kun riitti.

SotS II:n tapauksessa jopa siinä määrin, että sekä pelin julkaisseen Paradoxin että tekijästudio Kerberosin pomot pyytelivät vuolaasti anteeksi internetissä ja lupailivat, että kyllä tämä tästä.

”Tämä munausmyrsky koostuu 40-prosenttisesti Murphyn laista, 30-prosenttisesti kaaoksesta, 20-prosenttisesti liian korkealle asetetuista tavoitteista ja kymmenprosenttisesti toiveikkuudesta. Eikä se ollut ollenkaan suunnitelmissamme.”

Ytimekkäästi tiivistettynä Kerberosin Martin Cirulis astui faniyleisön eteen ja tunnusti, etä ”kaikki on minun syytäni. Puolet työstäni on tehdä päätöksiä siitä, että mitkä ovat prioriteettimme, mitä jätetään tekemättä ja mitä tehdään.”

Homma meni ilmeisestikin pieleen siinä vaiheessa, kun Kerberos-studiolla oli aika tehdä pelistä julkaisubuildi, eli tässä vaiheessa se nettikauppojen kautta myytävä versio. Julkaisubuildi vain tehtiin väärästä, vanhentuneesta betaversiosta. Jollain tapaa samalla onnistuttiin tuhoamaan uusinta koodia, joten Kerberosilla on edessään tiukka päivitysrumba, firma alkaa pätsimään peliään lähemmäs sitä julkaistavaksi aiottua versiota kohtaan.

Kannattanee siis odotella kotva, ennen kuin suuntaa avaruuden sotatantereille.

Lähteet: Putting Things RightOfficial info IIISotS 2 -foorumit

Lisätietoja: http://www.swordofthestars.com/

Lisää aiheesta

Sword of the Stars (pc)

Lue myös

Dark Souls (PS3, Xbox 360)

Domen ennakossa Legend of Zelda: Skyward Sword

Gears of War -kurkkumikrofoni – murise kuin Marcus Fenix

Tasoloikkasankarin riemastuttava paluu – ennakossa Rayman Origins