Uusimmat

Jurassic Worldista oli kehitteillä peli, joka kuulostaa paljon paremmalta kuin yksikään uusista elokuvista

21.09.2022 15:16 Muropaketin toimitus

Jurassic World -nimikkeellä kehitettiin alun perin peliä, josta otettiin paljon vaikutteita leffasarjan uusiin elokuviin.

Jurassic Park on kiistaton elokuvaklassikko, mutta sarjan tuoreimmat Jurassic World -elokuvat ovat kaikkea muuta kuin kehuttuja. Jälkikäteen on myös selvinnyt, että samalla nimellä suunniteltiin alun perin peliä, joka kuitenkin hyllytettiin ja osa sen ideoista päätyi sitten elokuviin.

Comic Book kertoo, että Steven Spielbergin ja Xbox-luoja Seamus Blackleyn luotsaama peli olisi sijoittunut dinosaurusten valtaamaan maailmaan, ja siinä pelaaja olisi yrittänyt tulla toimeen dinojen kanssa ja olla satuttamatta niitä. Blackley on paljastanut yksityiskohtia projektista Jurassic Time -videosarjassa, ja haastattelun keskeisen osan näet alla olevalta videolta. Keskivaiheille videota on sijoitettu myös suunnitellun pelin alkuperäinen kehitystraileri, jonka Spielberg tilasi Blackleyltä.

Blackleyn mukaan Jurassic World -pelissä olisi nähty Jurassic Park III -leffasta tuttu paleontologi Billy Brennan, joka olisi alun perin palkattu tappamaan dinoja. Brennan olisi kuitenkin tullut Velociraptorin pelastamaksi, ja tämä olisi muuttanut hahmon suuntaa. Brennan olisi sitten oppinut kommunikoimaan raptoreiden kanssa, samaan tapaan kuin Chris Prattin hahmo lopullisissa elokuvissa. Pelissä olisi myös nähty sininen Velociraptor, joka sekin päätyi elokuviin.

Jurassic World -peli jäi lopulta elokuvien jalkoihin, mutta uusien elokuvien kylkiäisenä syntyivät sentään kehutut Jurassic World Evolution -pelit, joista tuorein ilmestyi viime vuonna. Jurassic-franchisen tulevaisuus on toistaiseksi hämärän peitossa, mutta vaikuttaa epätodennäköiseltä että Blackleyn visioimaa Jurassic World -peliä koskaan nähtäisiin.

LUE MYÖS: Arvostelu Jurassic World: Dominion on ontto, kömpelö ja hölmö jättielokuva

LUE MYÖS: Haastattelu Uudessa Jurassic World -elokuvassa dinosaurukset valloittavat maailman – Nyt biologi Maija Karala kertoi, miksi niin ei voisi oikeasti tapahtua