Just Cause 3 -kehittäjät lepyttelevät vihaisia fanejaan

03.12.2015 14:00 Miikka Lehtonen

Just Cause 3 on ihan asiallinen peli. Avoimen maailman kohellusta ja kaaosta irtoaa tauotta ja hirveällä volyymillä. Mutta on pelissä ongelmansakin, ja valitettavasti suuri osa niistä on teknisiä. Peli julkaistiin virallisesti maanantain ja tiistain välisenä yönä aika ristiriitaisin tuloksin.

Useat pelaajat törmäsivät pelin pariin päästyään joko ikäviin bugeihin tai siihen, että peli ei yksinkertaisesti toiminut. Ajan myötä hidastuva suorituskyky, yllättävän suuret töksähtelyt, pelin suorituskyvyn totaalinen lahoaminen, jos kone on netissä ja monet muut ongelmat ovat vielä pientä siihen verrattuna, että monilla pelaajilla koko peli ei edes käynnisty, vaan kaatuu joka kerta työpöydälle. Ihmeellisiä viritelmiä ja kikkoja on taas kokeiltu vähän joka suuntaan, vaihtelevin tuloksin.

Ja tämä siis PC:llä, jossa asiat ovat paremmin kuin konsoleilla. PlayStation 4 -versiossa lataukset kestävät joskus tiettävästi useita minuutteja, eikä kummankaan konsoliversion ruudunpäivitysnopeutta voi kehua edes siedettäväksi. Ongelmia siis riittää.

Moni pelinsä varhain saanut yritti uskotella itselleen, että tulossa olisi ollut perinteinen day one patch, joka olisi korjannut ongelmat, mutta toisin kävi: tökkivä versio ON jo se päivitetty.

Pelin Steam-käyttäjäarvostelujen muuttuessa jatkuvasti negatiivisemmiksi ja pelin virallisten foorumien täyttyessä bugiraporteista ja valituksista kehitystiimi on astunut esiin ja lupaillut faneilleen korjauksia. ”Tiedämme, että joillain teistä on ollut teknisiä ongelmia. Tutkimme niitä kaikkia ja olemme täysin omistautuneet tarjoamaan teille parhaan mahdollisen kokemuksen”, kehitystiimi totesi. Päivitystä on kuulemma tulossa, mutta aikatauluista ei ole tietoa.

Kehitystiimi pyysi yhteisöä raportoimaan bugeja ja antamaan mahdollisimman tarkkoja ohjeita siitä, miten ne saa toistettua. Aika kuvaavasti ensimmäinen vastaus kuului kokonaisuudessaan ”Askel 1: käynnistä peli”.

Harmin paikka, että sympaattisen Avalanche Studiosin hartaasti odotettu peli on tällainen raakile, mutta toivottavasti ongelmat saadaan korjattua.

Lähde: Steam