Uusimmat

Justin Roilandin ahdinko syvenee – nyt myös High on Life -pelistudio häirintäsyytösten kohteena

15.01.2023 10:21 Muropaketin toimitus

High on Life on ollut valtaisa hitti Xbox Game Passissa, mutta Muropaketin arvostelussa peli ei saanut kummoisia arvosanoja.

Squanch Games -pelifirmaa syytettiin vuonna 2018 sukupuolisesta häirinnästä ja laittomasta irtisanomisesta. High on Life -pelin kehittänyt studio torppasi aluksi väitteet, mutta sovitteli tapauksen oikeuden ulkopuolella. Tapaus herättää kysymyksiä siitä, millainen pelistudion työilmapiiri on ollut. Yksi studion perustajista on Rick and Morty -sarjan luojan Justin Roiland, jota syytettiin kaksi vuotta sitten parisuhdeväkivallasta. Asiasta on kirjoittanut Kotaku.

Squanch Games -studion suunnittelijana toiminut Sarah Doukakos on väittänyt, että häntä häirittiin sukupuolisesti yhtiön teknisen johtajan Jeff Dixonin toimesta. Asiakirjoista on selvinnyt, että Dixonin toimintaan ei puututtu lukuisista valituksista huolimatta. Doukakos irtisanottiin, sillä studion mukaan hän ei suoriutunut töistään toivotulla tavalla. Dixonin sanotaan häirinneen Doukakosia luvattomilla halauksilla. Lisäksi Dixon kyseenalaisti toistuvasti Doukakosin älykkyyttä ja pätevyyttä.

Muropaketin arvostelun mukaan High on Life alkaa maistua puulta jo parin tunnin jälkeen.

LUE MYÖS: Nyt ei enää naurata: Rick and Morty -sarjan luojaa syytetään perheväkivallasta ja muista rikoksista