UUSIMMAT

Jyväskylässä koulutettu jo 500 uutta peliohjelmoijaa

28.07.2013 18:00 | Jukka O. Kauppinen

Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitos kertoo peliohjelmoinnin kesäkurssien houkutelleen tänä kesänä 115 koululaista. Viikon mittaisen kurssin aikana koululaiset suunnittelivat ja toteuttivat oman tietokonepelin. Viidettä kesää järjestetyille kursseille on osallistunut jo liki 500 koululaista.

Nuorten peliohjelmointi -kurssi on yläkouluikäisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu viikon mittainen opintojakso, jonka aikana koululaiset tekevät itse suunnittelemansa tietokonepelin. Samalla opitaan ohjelmoinnin alkeita, ja tutustutaan peleihin liittyviin matematiikan ja fysiikan käsitteisiin.

”Moni tulee, koska tykkää pelata pelejä. Pelien tekeminen itse ohjelmoimalla on kuitenkin lähes kaikille uutta. Kaikki saavat viikon aikana aikaiseksi jotain konkreettista ja näkyvää, jota kehtaa esitellä myös kaverille. Tämä muuttaa käsityksiä siitä, mitä ohjelmoinnilla voi tehdä”, sanoo tohtorikoulutettava Antti-Jussi Lakanen, joka toimii kurssin opettajana.

”Peliala on tällä hetkellä hyvässä nosteessa ja tarjoammekin pelialan koulutusta hyvin monipuolisesti. IT-tiedekunnasta löytyy peleihin liittyvää koulutusta sekä peruskoululaisille, lukiolaisille että yliopisto-opiskelijoille. Aktiivisimmat voivat tehdä ennen yliopistoon tuloaan jo ensimmäisen vuoden opinnot ja pääsevät suoraan toiselle vuosikurssille”, toteaa dekaani Pekka Neittaanmäki.

Lisätietoja: https://www.jyu.fi/

Muropaketin uusimmat