Uusimmat

K18: Näin “oikeasti häiritsevää peliä” sensuroitiin – Martha is Dead ei sovi lapsille

24.02.2022 19:22 Muropaketin toimitus

Kauhupeli Martha is Dead meni yksityiskohtaisen väkivallan esittämisessä niin pitkälle, että Sony vaati peliä sensuroitavaksi.

Sony ei huolinut Martha is Dead -kauhupeliä myyntiin, koska se piti sisällään liian yksityiskohtaista väkivallan esittämistä. Peliä päätettiin sensuroida, ja nyt on selvinnyt, millaisesta sisällöstä oli kyse. Asiasta kertoo Eurogamer.

Leikattu sisältö ei sovi pienimmille edes kuvailtuna.

Pelin kahta kohtausta muokattiin niin, että ne eivät ole enää interaktiivisia. Kohtauksissa leikataan kasvot veitsellä pois ja avataan kohtu saksia käyttäen. Pelin eräässä vaiheessa keskustellaan masturboinnista, mutta koska tapahtumapaikkana on tuolloin psykiatrinen sairaala, viittaukset päätettiin poistaa.

Pelistä voi käynnistää suoraan alkuvalikosta täysin sensuroidun version, josta on poistettu aiemmin mainitut kohtaukset kokonaan. Lisäksi siitä on leikattu sisältöä, joissa esitetään keskenmeno ja itsemurha.

LUE MYÖS: Arvostelu: PlayStationilla sensuroitu Martha is Dead on oikeasti järkyttävä peli – sisältövaroitukset ovat paikallaan